Azure Stack HCI

Minder complexiteit met Azure Stack HCI

Azure Stack HCI is een nieuw hypergeconvergeerd infrastructuurbesturingssysteem (HCI) dat wordt geleverd als een Azure-cloudservice. De oplossing biedt je de nieuwste updates voor beveiliging, prestaties en functies.

Azure Stack HCI

Optimale
klantervaring

Azure Stack HCI levert een stabiele, snelle en schaalbare IT-infrastructuur als basis voor een optimale klantervaring in zowel de front- als backend.

No heavy
lifting

Dankzij ons complete managed aanbod, inclusief 24/7-monitoring, troubleshooting en uitgebreide beveiliging, kun jij je volledig focussen op software-ontwikkeling.

Optimale
performance

We voorzien jou van een snelle, stabiele en schaalbare IT-infrastructuur die hoge volumes aan dataverkeer aankan.

De juiste ondersteuning voor Azure Stack HCI

De digitale infrastructuur van een moderne software-ontwikkelaars is een complex geheel van applicaties, netwerkapparatuur, netwerkfunctionaliteiten, databases en opslagapparatuur. Traditioneel zijn al die componenten ondergebracht in verschillende apparaten. Denk aan een server voor de vereiste rekenkracht, storage-apparatuur voor je data en speciale netwerkapparatuur voor de belangrijke netwerkfunctionaliteiten.

Infrastructuur voor Azure Stack HCI

Vraag een vrijblijvend advies aan voor Azure Stack HCI

Via het onderstaande formulier kun je al je vragen over Azure Stack HCI stellen aan onze experts. We vragen je om je huidige situatie zo specifiek mogelijk te schetsen. Denk bijvoorbeeld aan het aantal webservers dat je gebruikt en het aantal resources dat je in de nabije toekomst nodig denkt te hebben.


  Waar True je mee helpt

  Azure Stack HCI biedt interessante mogelijkheden om de functionaliteit, veiligheid en performance van IT-landschappen te managen, maar kan in de praktijk best complex zijn. De dienstverlening van True neemt deze complexiteit in belangrijke mate weg.

  • Onze Azure Stack HCI switchless 4 node set-up is uniek en speciaal ontworpen om het applicatielandschap van een klant optimaal te laten draaien. De set-up biedt diverse voordelen binnen één omgeving. Denk bijvoorbeeld aan de redundantie binnen je platform. Valt er een node uit? Dan wordt die razendsnel overgenomen door een vervanger. Verder komen storage, network en compute in ons HCI-concept optimaal samen op één host. Het resultaat is een hoge snelheid met minimale latency en interferentie. De ideale oplossing voor e-commercebedrijven die te maken hebben met sterk wisselende workloads en afhankelijk zijn van realtime-data.
  • De switchless-architectuur van onze oplossing vereenvoudigt de infrastructuur en reduceert de kosten van de totaaloplossing. Met een mesh-interconnect is het opzetten van het cluster extreem eenvoudig, wat leidt tot minder bekabeling en minder onderhoud.
  • De benodigde expertise zelf in huis hebben is hierdoor niet meer nodig. Het resultaat: jouw professionals houden veel meer tijd over voor taken die meer toegevoegde waarde opleveren.
  • True biedt je een hoog servicelevel. We nemen je alles rondom de onderliggende IT-infrastructuur uit handen. Bovendien monitoren en finetunen we continu je omgeving. Support is rondom de klok beschikbaar.

  Achtergrondinformatie over Azure Stack HCI

  Complexiteit

  Een moderne IT-infrastructuur bestaat uit verschillende componenten die meestal zijn ondergebracht in verschillende apparaten en afkomstig zijn van diverse leveranciers. Dat zorgt voor de nodige uitdagingen op het gebied van complexiteit. Hoe zorg je ervoor dat de verschillende onderdelen van je IT-infrastructuur optimaal samenwerken? Hoe behoud je het overzicht? En hoe achterhaal je snel en effectief de exacte oorzaken van eventuele prestatieproblemen?

  Een geïntegreerd geheel

  Een hypergeconvergeerde infrastructuur zoals Azure Stack HCI neemt de complexiteit in belangrijke mate weg. De technologie integreert compute, storage en networking in één hardwarematige toepassing. Als gebruiker heb je hierdoor geen omkijken meer naar de individuele componenten en beschik je over één geïntegreerd geheel.

  Uitbreidingsmogelijkheden naar de cloud

  Met Azure Stack HCI implementeer je eenvoudig Windows- en Linux-machines en voer je ze uit in je datacentrum of aan de rand van het netwerk. Hierbij kun je eenvoudig gebruikmaken van bestaande hulpprogramma’s, processen en vaardighedensets. Er zijn bovendien volop mogelijkheden om je datacentrum uit te breiden naar de cloud met Azure Backup, Azure Monitor en Azure Security Center.

  Hybride vanuit het ontwerp

  Steeds meer bedrijven zijn overtuigd van de voordelen van een hybride IT-infrastructuur. Azure Stack HCI speelt hier uitstekend op in en is hybride vanuit het ontwerp. Maak jouw infrastructuur hybride door Stack HCI naadloos te integreren met andere Azure-diensten als Azure Backup, Azure Security Center en Azure Site Recovery. Profiteer tevens van regelmatige functionaliteits- en veiligheidsupdates. Alle kosten komen bovendien op één factuur, waardoor je een centraal overzicht hebt van je IT-uitgaven.

  Optimale flexibiliteit

  Azure Stack HCI geeft je de vrijheid om het implementatiescenario te kiezen dat het beste bij jouw omgeving past. Samen met Dell Technologies maken wij samen met jou gecertificeerde HCI stack clusters op maat. Kies naar eigen inzicht geoptimaliseerde oplossingen die beschikbaar zijn op een breed assortiment x86-servers en hardware-invoegtoepassingen. Je oplossing is bovendien eenvoudig te beheren vanuit Azure of je vertrouwde beheerhulpprogramma’s.

  Eén aanspreekpunt

  Niet is zo vervelend als een gefragmenteerd IT-landschap waarbij het steeds de vraag is tot wie je je precies moet wenden als je op zoek bent naar nieuwe functionaliteiten of kampt met een probleem. Door te kiezen voor Azure Stack HCI via True ga je in zee met slechts één leverancier en heb je ook één vast aanspreekpunt voor alle vragen of onverhoopte problemen.

  Haal meer uit Microsoft Azure

  Download ons gratis E-book: Azure tips, tools en tricks voor developers

  Dit e-book is bedoeld voor ontwikkelaars en software-architecten die hun eerste stappen zetten, of nog willen zetten op Microsoft’s public cloud. In dit e-book vind je tips en tools die je direct kunt inzetten op Azure.

  Veelgestelde vragen

  Wat is Azure Stack HCI?

  Azure Stack HCI is een HCI-clusteroplossing die gevirtualiseerde Windows- en Linux-workloads en hun opslag in een hybride, on-premises-omgeving host. Hybride Azure-services vergroten het cluster met mogelijkheden zoals cloudgebaseerde bewaking, site recovery en back-ups van virtuele machines (VM’s). Daarnaast biedt de oplossing een centrale weergave van al je Azure Stack HCI-implementaties in het Azure Portal.

  Uit welke deelcomponenten bestaat Azure Stack HCI?

  Elk cluster in Azure Stack HCI bestaat uit minimaal 2 en maximaal 16 fysieke en gevalideerde servers. Die hebben elk een speciaal besturingssysteem dat ontworpen is voor een hypergeconvergeerde infrastructuur. Een Azure HCI Stack-oplossing combineert:

  • Azure-diensten;
  • het Windows Admin Center;
  • meerdere opslagruimtes op basis van gevirtualiseerde opslag;
  • uitgebreide rekenresources op basis van Hyper-V;
  • een Azure Stack HCI-besturingssysteem;
  • gevalideerde hardware van een door Microsoft gevalideerde en betrouwbare OEM-partner;
  • software-gedefinieerde netwerken (SDN) op basis van virtualisatie.

  Voor welke use cases kun je Azure Stack HCI gebruiken?

  Azure Stack HCI biedt uitkomst in diverse scenario’s. Denk bijvoorbeeld aan de volgende gevallen:

  • Workloads en branches aan de rand van het netwerk. In zo’n geval helpt Azure Stack HCI bij het beperken van de infrastructuurkosten door clusters met twee knooppunten te implementeren middels goedkope witnessopties.
  • Een Virtual Desktop Infrastructure (VDI). Omdat Azure Stack HCI veel voordelen levert op het vlak van gecentraliseerde opslag en veiligheid, is de oplossing prima geschikt voor grootschalig VDI-gebruik.
  • SQL-servers. Azure Stack HCI creëert namelijk een extra tolerantielaag voor bedrijfskritieke SQL Server-implementaties op basis van AlwaysOn-beschikbaarheidsgroepen.
  • De ingebouwde beveiliging op basis van virtualisatie (VBS) zorgt ervoor dat Azure Stack HCI voldoet aan alle vereisten voor vertrouwde zakelijke virtualisatie.
  • Azure Stack HCI is uitstekend bruikbaar voor het hosten van containeroplossingen. Het resultaat? De efficiëntie van het resourcegebruik verbetert aanzienlijk. Omdat Azure Stack HCI de automatische failover van VM’s die fungeren als Kubernetes-clusterknooppunten beheert, krijgt de toch al hoge beschikbaarheid die is ingebouwd in Kubernetes nog een extra kwaliteitsimpuls.
  veelgestelde vragen

  Lees meer over Azure Stack HCI

  Cloud - 13.06.2023

  Microsoft Azure is het cloud platform van Microsoft, waar developers en systeembeheerders zelf een cloud omgeving in elkaar kunnen zetten en beheren. In deze blog [...]