Azure Cosmos DB

Azure Cosmos db beheerd door Database experts van True

De beste configuratie voor jouw Cosmos DB database

Azure Cosmos DB is een cloud native NoSQL-databaseservice van Microsoft voor ontwikkeling van moderne apps met gegarandeerde responstijden van slechts enkele milliseconden en een zeer hoge beschikbaarheid.

Optimale prestaties

Onze cloud engineers hebben best-practice configuraties ontwikkeld, die ervoor zorgen dat CosmosDB optimaal presteert.

Maatwerk is standaard

True is deskundig in database clustering. We helpen met het inregelen, zodat er zo min mogelijk wijzigingen in applicaties doorgevoerd hoeven te worden.

Actieve monitoring

We monitoren 24/7 de prestaties van jouw databases, zodat er altijd via statistieken inzicht te verkrijgen is in het effect van aanpassingen.

De juiste ondersteuning voor CosmosDB hosting

De performance van webapplicaties valt en staat met de prestaties van de database(s). Wij configureren Cosmos DB binnen Azure optimaal voor jouw toepassing. We richten de database in en laten workloads uitvoeren in de Azure-regio die het meest van toepassing is op jouw bezoekersload.

Waar True je mee helpt

True heeft ruime ervaring met de grootste web en werk omgevingen van Nederland die dagelijks of juist onverwachts te maken krijgen met plotselinge capaciteitsverhogingen of digitale aanvallen. Onze managed hosting, managed cloud en security diensten helpen u om de beste prestaties uit uw cloudplatform te halen.

Hybride cloud
oplossingen

De kracht van supersnelle en in Nederland gehoste virtuele machines in combinatie met de uitgebreide services van Azure. Per situatie kijken we hoe de workload van jouw applicatie het best kan landen.

Database
clustering

De database-engineers van True zijn experts op het gebied van databaseclustering. We helpen je met het inregelen hiervan, zodat je zo min mogelijk wijzigingen in applicaties hoeft door te voeren.

Actieve
monitoring

We houden proactief jouw applicaties en datastromen in te gaten om te zien waar eventuele knelpunten zitten. De database-engineers van True tweaken de standaardinstellingen van jouw Cosmos DB database.

Geschikt voor missie kritische toepassingen

Azure Cosmos DB biedt gegarandeerde bedrijfscontinuïteit, beschikbaarheid van 99,999 procent en beveiliging op bedrijfsniveau.

Download gratis ons e-book over Azure

EBOOK over Microsoft Azure: tips, tools en tricks voor developers

In dit e-book vindt u een handig overzicht met factoren om rekening mee te houden wanneer u kiest voor de cloud van Microsoft Azure

Vraag vrijblijvend advies aan:

Stel in onderstaand formulier jouw vragen over database hosting aan onze hostingexperts. Graag zo specifiek mogelijk over jouw huidige situatie. Denk aan hoeveel webservers je nu gebruikt en het aantal nieuwe resources dat je verwacht nodig te hebben.


  Azure Cosmos DB door True:

  Azure Cosmos db beheerd door Database experts van True
  • 24/7 monitoring van de beschikbaarheid en prestaties van jouw Cosmos DB database server;
  • True helpt bij het optimaliseren van de indexes voor de meest voorkomende queries. We gaan voor ja na waar queries te vermijden zijn via caching.
  • We zoeken naar de optimale performance, door database-taken via een replicatie uit te voeren.
  • De specialisten van True tweaken de standaardinstellingen van de database zodanig dat de database steeds het beste aansluit op de behoeften van het moment.
  • Nederlandstalige specialistische supportdesk voor optimale communicatie;

  Achtergrondinformatie over Cosmos DB

  Wereldwijde distributie

  Wereldwijd maximaal beschikbare applicaties: Met Cosmos DB wordt data gerepliceerd naar de lokatie waar gebruikers zich bevinden, zodat zij gebruikmaken van gegevens die er het dichtst bij staan.

  Always on

  Door de native integratie met de Microsoft Azure infrastructuur en transparante replicatie van meerdere masters biedt Cosmos DB 99,999% hoge beschikbaarheid voor lezen en schrijven.

  Wereldwijd elastisch schalen

  Azure Cosmos DB biedt nog nooit eerder vertoonde elastische schaalbaarheid voor jou schrijf- en leesbewerkingen, overal ter wereld.

  Gegarandeerde lage latentie

  Gegarandeerd minder dan 10 MS latenties, overal ter wereld. Op deze manier kun je rekenen op uiterst snelle verwerking van query’s voor zeer responsieve apps.

  Uitgebreide API’s

  Ondersteuning voor veel verschillende API’s. Standaard kun je SQL (een core API) gebruiken voor het uitvoeren van query’s op jouw Cosmos database.

  Standaard beveiligd

  Cosmos DB is voor een groot aantal compliance standaarden gecertificeerd. Data wordt tijdens opslag en verzending versleuteld, biedt autorisatie op rijniveau en voldoet aan strenge beveiligingsstandaarden.

  Veelgestelde vragen

  Wat is Cosmos DB?

  Azure Cosmos DB is een NoSQL, zeer schaalbare en wereldwijd gedistribueerde multimodel-databaseservice van Microsoft. De database heeft een native integratie op het Azure platform. Door de grote schaalbaarheid is de reactietijd van Cosmos DB slechts enkele milliseconden. Ook is de database geoptimaliseerd om data op simpele wijze weg te schrijven, met behulp van diverse API’s. Lezen of schrijven naar Cosmos DB is mogelijk via de API’s van MongoDB, Cassandra, Gremlin en Tables.

  Cosmos DB is oorspronkelijk ontstaan als DocumentDB. Een database oplossing die als doel had de pijnpunten van developers met databases weg te nemen. Azure Cosmos DB voorziet in uitgebreide Service Level Agreements (sla’s) voor doorvoer-, latentie-, beschikbaarheid en consistentie garanties.

  Data modelling & partitioning in Azure Cosmos DB

  Voor veel nieuwkomers in Azure Cosmos DB begint het leerproces met het modelleren en partitioneren van gegevens. In onderstaande tutorial leer je hoe je effectief data kunt modelleren en partitioneren binnen Azure Cosmos DB.

  Azure Cosmos DB tutorial