PostgreSQL database hosting

PostgreSQL

De beste configuratie voor uw PostgreSQL database

PostgreSQL is een populair en zeer geavanceerd opensource object-relational database management system (ORDBMS). Het is beschikbaar op meerdere besturingssystemen en is daarom breed inzetbaar. Met managed hosting van True bent u verzekerd van optimale performance van uw PostgreSQL database.

Optimale prestaties

Onze engineers hebben best-practice configuraties ontwikkeld die ervoor zorgen dat uw PostgreSQL-databaseserver optimaal presteert.

Maatwerk is standaard

True helpt bij het optimaliseren van de indexes voor de meest voorkomende queries. We gaan voor u na waar queries te vermijden zijn via caching.

Actieve monitoring

We monitoren 24/7 de prestaties van uw PostgreSQL database, zodat u en wij via statistieken inzicht krijgen in het effect van aanpassingen.

De juiste ondersteuning voor PostgreSQL hosting

De performance van uw (enterprise) applicatie valt en staat met de prestaties van uw database(s). True gaat verder dan een standaard installatie. Wij configureren de PostgreSQL database optimaal voor uw toepassing. We leveren standaard maatwerk en zorgen doorlopend voor optimalisatie.

Waar True u mee helpt

True heeft ruime ervaring met de grootste web en werk omgevingen van Nederland die dagelijks of juist onverwachts te maken krijgen met plotselinge capaciteitsverhogingen of digitale aanvallen. Onze managed hosting, managed cloud en security diensten helpen u om de beste prestaties uit uw cloudplatform te halen.

Load
Balancing

Onze loadbalancers zijn voor maximale efficiëntie en gericht op schaalbaarheid. Inkomend webverkeer wordt op de meest slimme manier over uw platform gedistribueerd, zodat er optimale verdeling ontstaat en we de continuïteit van data en applicaties kunnen waarborgen.

Database
clustering

Database clusters zijn flexibel, schaalbaar, redundant en op maat gesneden en zo ontworpen dat u nooit tegen limieten aanloopt. De database enineers van True zijn expert op het gebied van database clustering. We helpen u met het inregelen hiervan, zodat u zo min mogelijk wijzigingen in applicaties hoeft door te voeren.

Actieve
monitoring

We houden proactief hardware, systemen, applicaties en datastromen in te gaten om te zien waar eventuele knelpunten zitten. De database engineers van True tweaken de standaardinstellingen van uw PostgreSQL database zodanig dat deze continu het beste aansluit op de behoeften van het moment.

Backup & Disaster Recovery

Door gebruik van geavanceerde software hebben back-ups minimale impact op de systeemprestaties en wordt de back-up op efficiënte wijze bewaard op blokniveau. Doordat de data op disk wordt opgeslagen, zijn herstelacties snel op te starten. Zo heeft u de zekerheid dat bedrijfskritische data altijd beschikbaar is.

Download gratis ons E-Book: Azure tips tools en tricks voor developers

EBOOK over Microsoft Azure: tips, tools en tricks voor developers

Er zijn vele aspecten om rekening mee te houden bij de keuze van een cloudplatform. In ons e-book vindt u een handig overzicht met factoren om rekening mee te houden wanneer u kiest voor de cloud van Microsoft Azure

Vraag een vrijblijvend advies aan voor PostgreSQL hosting:

Stel in onderstaand formulier uw vragen over PostgreSQL hosting aan onze hostingexperts. We vragen u zo specifiek mogelijk te zijn over uw huidige situatie. Denk aan hoeveel webservers u nu gebruikt en het aantal nieuwe resources dat u verwacht nodig te hebben.


  PostgreSQL hosting door True:

  PostgreSQL
  • 24/7 monitoring van de beschikbaarheid en prestaties van uw PostgreSQL database server;
  • True helpt bij het optimaliseren van de indexes voor de meest voorkomende queries. We gaan voor u na waar queries te vermijden zijn via caching.
  • We zoeken naar de optimale performance, door database-taken via een replicatie uit te voeren.
  • De specialisten van True tweaken de standaardinstellingen van de database zodanig dat de database steeds het beste aansluit op de behoeften van het moment.
  • True is transparant. Via TrueCare kunt u de performance van uw PostgreSQL-databaseserver real time volgen.
  • Nederlandstalige specialistische supportdesk voor optimale communicatie;

  Achtergrondinformatie over PostgreSQL

  Geen licentiekosten

  PostgreSQL is in de kern open-source, waardoor er geen licentiekosten aan verbonden zijn.

  Sterke reputatie

  PostgreSQL heeft met zijn ruim 30+ jaar in ontwikkeling al flink wat vlieguren gemaakt. De architectuur is bewezen, net als de betrouwbaarheid ervan.

  Focus op snelheid

  Sinds versie 8 is er een focus geweest om de snelheid te verbeteren en die focus is nog niet veranderd. Dit maakt PostgreSQL zeer snelle databasesoftware.

  Nieuwe technologie

  Ondanks de historie ondersteunt PostgreSQL ook veel integraties met nieuwe technologie, zoals Docker, Openstack en zelfs Philips Hue Lightning System.

  Robuust en uitbreidbaar

  De architectuur van PostgreSQL is robuust en zeer uitbreidbaar. De open-source community van PostgreSQL ontwikkelt continu nieuwe verbeteringen en features.

  Veilige databasesoftware

  PostgreSQL heeft native support voor SSL-connecties om verkeer tussen client en server te encrypten. Een belangrijke vereiste voor moderne databasesoftware.

  Veelgestelde vragen over PostgreSQL

  Wat is PostgreSQL?

  PostgreSQL is een open-source, object-relationele databasesoftware. Het gebruikt de SQL taal plus extra features om op veilige en schaalbare manier grote hoeveelheden complexe data op te slaan. Omdat de databasesoftware al ruim 30 jaar bestaat – het begon in 1986 op de Universiteit van California -, heeft het al ruimschoots zijn sporen verdiend. PostgreSQL staat bekend om onder andere de bewezen architectuur, betrouwbaarheid, data-integriteit, een breed palet aan diensten en de toegewijde open-source community.

  Wat is het verschil tussen SQL en PostgreSQL?

  SQL is een databasemanagementsysteem dat in eerste instantie gebruikt wordt voor verschillende data-opslagmethodieken. PostgreSQL kun je zien als een meer geavanceerde vorm van SQL, waarbij veel functies van SQL worden ondersteunt. Andere databasesoftware die SQL als basis gebruikt is bijvoorbeeld MySQL.

  Is MySQL beter om te gebruiken dan PostgreSQL?

  Dit hangt sterk af van wat je ermee wilt bereiken. Over het algemeen wordt MySQL geprezen vanwege de eenvoud en de snelheid waarmee je het kunt implementeren. PostgreSQL daarentegen wordt omgeschreven als databasesoftware met meer uitgebreide functionaliteiten. Soms wordt het ook wel vergeleken met een open-source variant van Oracle databasesoftware. Om die reden wordt PostgreSQL bijvoorbeeld ook in meer enterprise-omgevingen gebruikt.

  Is PostgreSQL beter om te gebruiken dan MongoDB?

  Ook hier is het van belang om het uiteindelijke doel ervan in het achterhoofd te houden. PostgreSQL was de eerste relationele databasesoftware die het JSON-datatype ondersteunde, een taal die met name gebruikt wordt voor data-uitwisseling tussen server en webapplicatie. Echter is het binnen MongoDB een stuk eenvoudiger om schema’s te maken voor het gebruikmaken van JSON. En zo zijn er ook andere verschillen. Volgens EnterpriseDB is PostgreSQL wel een stuk sneller vergeleken met MongoDB. Zo’n 4 tot 15 keer zelfs.

  PostgreSQL Tutorial – Full Course for Beginners

  Onderstaande tutorial video legt uit wat PostgreSQL is en hoe het werkt.

  PostgreSQL database tutorial