True haalt Advanced Specialization Kubernetes on Microsoft Azure

True heeft de Advanced Specialization Kubernetes on Microsoft Azure behaald
True heeft de Advanced Specialization Kubernetes on Microsoft Azure behaald
Home / Blog & Nieuws / News / True haalt Advanced Specialization Kubernetes on Microsoft Azure

True heeft de Advanced Specialization Kubernetes on Microsoft Azure van Microsoft binnen 🎉 Met deze specialisatie voldoen we aan hoge eisen aan ervaring, kwaliteit, processen en communicatie als het gaat om Kubernetes op Azure. Wat levert dit digital-minded bedrijven voor hun ambities op? Je leest het in deze blog.

“We zijn supertrots op het binnenhalen van deze Advanced Specialization! Het is bewijs van waar we toe in staat zijn. Een bewijs van continu hoge kwaliteit, een bewezen track record en opgebouwde expertise. Ook is het erkenning en waardering voor de onafgebroken inzet, betrokkenheid en harde werken van Trueligans”, zegt Evert-Jan, Solutions Architect bij True en projectlead binnen True om de specialisatie binnen te halen.

Microsoft heeft Advanced Specializations opgericht om gebruikers van hun diensten nog duidelijker te maken welke partners hiervoor bij uitstek geschikt zijn. Er zijn meerdere specialisaties mogelijk op alle gebieden van Microsoft, waaronder een veertiental voor Azure. In Nederland hebben zeventien organisaties deze specialisatie gehaald, waaronder Atos, Capgemini, IBM en nu ook True. True, onderdeel van Broad Horizon, is de enige Nederlandse managed hoster die zowel Advanced Specialization Kubernetes on Microsoft Azure heeft als Kubernetes Certified Service Provider (KCSP, een certificering vanuit CNCF) is.

“Zowel de accreditatie van de Advanced Specialisation als KCSP ondersteunen de expertise van True op het gebied van Kubernetes en Microsoft Azure. Klanten hebben daarmee de zekerheid dat we voldoen aan de gestelde hoge kwaliteitseisen en aan certificeringen van engineers”, zegt Daniel de Groot, CCO van True.

Samen je omgeving opzetten en optimaliseren in beheer en onderhoud

“Waar we onze klanten vooral mee helpen, is verder gaan dan advies en een omgeving opleveren. We nemen daarna beheer en onderhoud uit handen; ook na opleveren zijn we verantwoordelijk voor je omgeving”, zegt Evert-Jan. “Daarbij opereren we samen met je ontwikkelteam of IT-afdeling als één. De leercurve die Kubernetes kent, hoef je niet alleen te doen. We dragen onze kennis op elk moment in de gezamenlijke reis over.”

Evert-Jan: “Dat betekent ook dat we na oplevering een omgeving samen blijven kneden en optimaliseren voor je digitale producten en diensten. We onderscheiden ons door ook onderhoud op het platform aan te bieden. Na oplevering gaan we met elkaar aan de slag op het platform en verbeteren we het continu voor onze klanten.”

Advanced Specialization Kubernetes on Microsoft Azure: eisen aan zowel ervaring en kwaliteit als processen en communicatie

“Voor de Advanced Specialization is een audit vereist. Dat maakt deze specialisatie halen een uitdaging! De audit gaat verder dan je proces beschrijven. Je moet kunnen aantonen dat je resultaten haalt en daarvoor bewijs leveren, een track record. Daarvoor hebben we verschillende klantcases gebruikt, zowel cases aan het begin van gebruik van Kubernetes op Azure als vergevorderd op het platform”, zegt Daniel. “Normaal pakken organisaties ruim een halfjaar als voorbereiding op de audit. Wij hebben het in anderhalve maand voor elkaar gekregen.”

Evert-Jan: “Met de Advanced Specialization laten we zien wat we in huis hebben voor websites, webshops, webapps en software. De auditor kijkt naar het hele proces van onboarden van klanten op Azure en gebruik maken van Kubernetes. Bijvoorbeeld hoe ons salesproces eruit ziet en welke informatie we ophalen. Dat we klanten uitdagen op hun ambities en de realiseerbaarheid van de gewenste oplossing. Het bepalen van de strategie om digitale diensten op Azure te laten landen. Ook de standaardisatie van onboarding komt aan bod: voor elke klant zetten we de omgeving op met dezelfde hoge kwaliteit. Voorwaarden zoals veiligheid, netwerk en identity en access control moeten gestandaardiseerd zijn. Daarvoor zetten we de infrastructuur op met Infrastructuur als Code (IaC) via de tool Terraform. Een ander deel gaat over het beheer van de omgeving, over monitoring en backup.”

“Daarnaast let de auditor op goede beheersing van het Kubernetes platform, zowel in de ontwerpfase, als uitrollen op het platform en het beheer ervan. Je moet waarborgen dat je kennis up-to-date blijft, zeker bij snel ontwikkelde technologie zoals Kubernetes. Dat je klanten actief op nieuwe middelen of mogelijkheden wijst. Ons ticketing-systeem en communicatie naar klanten kwam tevens aan bod”, zegt Evert-Jan

Daniel: “Alleen het opzetten van een omgeving is niet voldoende. We hebben ook moeten aantonen dat we omgevingen in de beheerfase optimaliseren en verbeteren. Een platform voor klanten neerzetten is niet ‘neerzetten en klaar’ maar een continu proces. Al deze eisen en voorwaarden zorgen dat deze specialisatie halen het bewijs van onze expertise en continu hoge kwaliteit is.”

Extra voordelen van de specialisatie voor klanten van True

“Deze specialisatie en erkenning van Microsoft biedt onze klanten extra voordelen”, zegt Daniel. “True is hiermee gekwalificeerd om ‘Cloud Native Application Development Immersion Workshops’ van Microsoft te mogen geven. Hieraan kunnen zowel onze klanten als alle klanten van Microsoft deelnemen en Microsoft promoot de workshops actief bij hun klanten. Microsoft geeft hiermee aan dat je, als klant die Azure en Kubernetes wilt gebruiken, samen met True je cloud-ambities kunt verwezenlijken. Door onder andere de deelname van True aan het Azure Specialist voor Independent Software Vendors kunnen we tegelijkertijd een rode loper voor klanten uitleggen om het maximale uit Azure te halen met zowel ondersteuning vanuit True als Microsoft. The best of both worlds!”

Daniëlle van Gils
Content Marketeer