einde-van-ondersteuning-op-office-2010

Einde ondersteuning van Office 2010 nadert. Wat nu?

Op 13 oktober 2020 begint de einde ondersteuning Office 2010. Dat betekent dat Microsoft geen security-updates, patches en bugfixes voor het populaire softwarepakket meer zal uitbrengen. Klanten hebben de optie om, tegen betaling, te kiezen voor nieuwere versies Office 365 (ProPlus) of Office 2019. Een goed moment om te upgraden naar de nieuwere variant?

Bekijk ook onze Managed Office 365 diensten. 

Einde ondersteuning Office 2010

Net als de meeste Microsoft producten geldt er een support lifecycle op Office 2010. Afnemers van dit producten mogen in deze lifecycle bugfixes en securityfixes verwachten. Voor Office 2010 is deze support lifecylce 10 jaar. Op 13 oktober 2020 is het tien jaar geleden dat Microsoft Office 2010 lanceerde. Vanaf dat moment zal Microsoft niet meer ondersteuning bieden op het vlak van technische support, nieuwe bug fixes of fixes voor nieuwe security-issues binnen Office 2010.

Het gebruik van Office 2010 wordt daarmee een risico voor organisaties. Een kwaadwillende zou bijvoorbeeld via een Word of Excel 2010 een lek kunnen vinden waarmee bedrijfskritische data te stelen valt. Het is daarom slim om de verschillende opties die Microsoft biedt binnen de Office suite te exploreren en mogelijk om alvast een overstap te maken naar een nieuwere variant.

 

Welke Office-licenties zijn er?

Microsoft zelf stelt twee nieuwe licentiemogelijkheden voor om te dealen met de einde ondersteuning Office 2010:

  • Office 365 ProPlus, de abonnementsvorm die de meeste Enterprise-plannen van Office 365 bevat.
  • Office 2019, de Office-versie die lokaal geïnstalleerd moet worden op een device en de belangrijkste Office-applicaties bevat.

 

Office 365 ProPlus

Office 365 is het pakket dat je gewend bent, maar dan aangeboden in abonnementsvorm vanuit de Microsoft cloud (Azure). Dit heeft direct een aantal voordelen: documenten zijn op de computer, tablet en telefoon direct beschikbaar (online en offline) en je hoeft Office 365 niet meer te updaten. Voor een vast bedrag per maand ontvang je in ieder geval de online varianten van Exchange, Skype for Business en OneDrive voor Business.

Office 365 kent diverse licentiemodellen, waarvan Office 365 ProPlus een van de meest gangbare is. Met deze licentie beschik je altijd over de nieuwste versie van Word, Excel, Powerpoint, Outlook, OneDrive for Business, OneNote, Publisher (alleen voor PC), Skype for Business en Access. Deze licentie mag maximaal op vijf verschillende devices geïnstalleerd worden.

True levert diverse licenties voor Office 365, zoals:

  • Office 365 ProPlus
  • Office 365 Enterprise 1
  • Office 365 Enterprise 2
  • Office 365 Enterprise 3
  • Office 365 Enterprise 5
Belangrijk! Onlangs is Office 365 van naam veranderd naar Microsoft 365. Lees ook: 'Office 365 wordt Microsoft 365'

 

Office 2019

Office 2019 is eigenlijk exact hetzelfde pakket als Office 365. Je krijgt dezelfde applicaties, maar die kun je dan wel alleen lokaal installeren. Een cloudvariant van de applicaties bestaat niet met Office 2019. Ook heeft Microsoft aangegeven sneller nieuwe functionaliteit te bouwen voor Office 365. Dat geeft Office 365 qua functionaliteit dus een lichte voorsprong.

Verder lijkt het erop dat Microsoft zelf Office 2019 bestempelt als oudere variant. In een recente videoreeks laat Microsoft namelijk de verschillen tussen de pakketten zien met een paar praktijkvoorbeelden. Techblog The Verge vindt dat Microsoft hard op weg is om Office 2019 te ‘roasten’ en IT-nieuwswebsite The Register veroordeelt de campagne ook. Bekijk de video en oordeel zelf:

Meer van dit soort tweelingvideo’s vind je op de website van Microsoft.

 

Microsoft 365: hoe zit het daarmee?

Een dienst van Microsoft die de laatste jaren steeds meer aan populariteit wint is Microsoft 365. Deze dienst is een combinatie van verschillende softwareproducten, namelijk Windows 10, Office 365 ProPlus en Enterprise Mobility & Security (EMS). Dit is een wat breder palet. Dit softwarepakket is namelijk direct te gebruiken met een laptop.

Middels EMS hebben IT-beheerders een tool die waarmee bedrijfskritische data goed af te schermen is. Tevens zijn gegevens snel te wipen van een laptop. Handig bij bijvoorbeeld diefstal of het kwijtraken van het apparaat. True kan ondersteunen in zowel het leveren en implementeren van Microsoft als het leveren van moderne Windows 10 laptops. Neem contact op indien u hier interesse in heeft.

Benieuwd naar Microsoft 365? Bekijk de video.

 

Upgraden naar een moderne, digitale werkomgeving?

Van plan om de Office 2010 licenties te upgraden? Dan is het wellicht gelijk een goed moment om de rest van de digitale werkomgeving ook onder de loep te nemen.

Naast het leveren van een groot palet aan Microsoft-licenties biedt True ook uitgebreide mogelijkheden voor hosted desktops, hosted bedrijfsapplicaties in een private cloud en het ontsluiten van SaaS-applicaties binnen een handige digitale werkplek vanuit de browser.

Zo bieden we bijvoorbeeld ook licenties voor Microsoft 365, kunnen we laptops leveren en hebben we diverse diensten voor het leveren van digitale werkplekken in de browser. Kortom, volop kansen om de einde ondersteuning Office 2010 aan te pakken voor uw organisatie om te bewegen naar een moderne werkomgeving.

Video: Johan Cruyff Foundation

True heeft voor de Johan Cruyff Foundation een digitale werkplek in de browser op basis van de Office 365 suite neergezet. Hierdoor hebben medewerkers altijd en overal toegang op ieder device bij hun digitale werkplek.

Meer informatie over einde ondersteuning Office 2010, onze Office 365 diensten en hoe True deze integreert in digitale werkomgevingen? Bezoek onze Office 365 webpagina of bekijk de video hieronder.

Afbeelding: Mike

 

einde-van-ondersteuning-op-office-2010
Kilian Drewel
Product Marketeer Cloud & Infra

schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste blogs van True elke twee weken in je mail

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Schrijf u in voor de nieuwsbrief