True zet verdere stappen in certificering van Kubernetes engineers

Kubernetes Engineer True ontvangt Certified Kubernetes Administrator certificaat
Kubernetes Engineer True ontvangt Certified Kubernetes Administrator certificaat
Home / Blog & Nieuws / Cloud / True zet verdere stappen in certificering van Kubernetes engineers

True heeft verdere stappen gezet in certificering van Kubernetes engineers. Zo leiden we onze Kubernetes engineers op voor het certificaat Certified Kubernetes Administrator (CKA), een erkend certificaat dat uitgegeven wordt door de Cloud Native Computing Foundation (CNCF). Een van onze engineers heeft de opleiding onlangs succesvol voltooid.

Het certificeren van de engineers is een eerste stap in deelname van het Kubernetes Certified Service Provider programma. Bedrijven die hier bij aan zijn gesloten worden door de CNCF erkend als vooraanstaande bedrijven met uitgebreide kennis over de inzet van Kubernetes.

Lees ook onze 'Wat is Kubernetes'-blogpost. 

Certified Kubernetes Administrator

In het CKA-programma worden engineers getoetst op de kernconcepten van Kubernetes en alle randvoorwaarden die daarbij komen kijken zoals application lifecycle management, installatie, configuratie en validatie, networking, security, clusterbeheer, logging & monitoring, storage en troubleshooting. Engineers hebben slechts één herkansing wanneer zij de toets, die overigens geheel online en via de commandline is uit te voeren, niet halen.

Het CKA programma is ontwikkeld door de CNCF in samenwerking met The Linux Foundation (de moederorganisatie van de CNCF). Het doel van certificering is onder andere om het Kubernetes ecosysteem en de bedrijven die ermee werken verder te professionaliseren. Kubernetes is een van de belangrijkste open-source technologieën van het moment. De technologie wordt onder de hoede van CNCF grootgebracht.

Door het uitgeven van certificaten richt de CNCF zich op het groeien van het aantal Kubernetes administrators, waardoor Kubernetes kan floreren binnen het groeiend aantal organisatie dat de open-source software omarmd. Meer informatie over het programma en het partnerprogramma is te vinden op de website van de CNCF.

Over True en Kubernetes

Sinds begin 2019 is True een van de marktleiders in het aanbieden en leveren van Managed Kubernetes. Met de dienst neemt True de volledige verantwoordelijkheid over het inrichten, managen en 24/7 beschikbaar houden van het containerplatform van haar klanten, ongeacht in welke cloudomgeving deze workloads zich bevinden. Het eindresultaat is dat ontwikkelaars hierdoor sneller nieuwe containerized diensten kunnen ontwikkelen.

Ben je benieuwd geworden naar onze Managed Kubernetes dienst of heb je interesse om aan deze dienst te werken? Bekijk de vacatures op werkenbijtrue.nl.

E-book – Zes Kubernetes cases gebundeld

Net als elke nieuwe technologie is er ook bij Kubernetes sprake van ‘early adapters’. Lees van de uitdagingen, fouten en oplossingen die deze pioniers hebben meegemaakt bij de inzet van Kubernetes.

Wat je kunt leren van de Kubernetes-pioneers die je voorgingen - E-book
True Ligan
Managed hosting sinds 2000