Vooruitblik op Microsoft Ignite ’19

Microsoft ignite orlando vooruitblik door Erwin Bleeker van True
Microsoft ignite orlando vooruitblik door Erwin Bleeker van True
Home / Blog & Nieuws / Cloud / Vooruitblik op Microsoft Ignite ’19

Dit weekend zullen Trueligans Erwin Bleeker (VP Solutions) en Rudy van Sloten (Solutions Architect) naar Orlando reizen om Microsoft Ignite bij te wonen. Microsoft Ignite is het grootste jaarlijkse op techniek gefocuste evenement van Microsoft waar veel genetwerkt, kennis gedeeld en opgedaan kan worden. Hieronder een voorproefje van hetgeen dat aangekondigd gaat worden en waar we komende week meer over hoort via ons blog en social kanalen.

Een kok selecteert alleen de beste ingrediënten

Voor onze managed dienstverlening zijn we afhankelijk van krachtige, flexibele, wendbare en snelle technische fundamenten. Netwerk-componenten, servers, storage, besturingsystemen, middleware en configurationmanagementtools zijn een greep uit deze fundamenten.

De vele beschikbare technologieën zijn de ingrediënten waarmee wij onze oplossingen ontwerpen en bouwen. De voor ons meest optimale hypergeconvergeerde oplossingen bevatten enkel de beste ingrediënten. Wat is er mooier om samen met de beste kwekers van de technologieën die onze IT-wereld kent samen te werken?

Hybride wereld

De wereld van IT is niet alleen Cloud. De wereld is ook niet alleen on-premises: de wereld is hybride. Veel flexibiliteit en schaalbaarheid van de Cloud verlijmen met een voordeligere, krachtigere, veiligere en betrouwbaardere lokale omgeving is ons ideaalbeeld.

Een aantal ontwikkelingen die dit mogelijk gaan maken hebben reeds het publiek bereikt de afgelopen maanden en een groot aantal zal nog verkondigd gaan worden op Microsoft Ignite.

Azure Stack HCI ontwikkelingen

Omdat we al heel lang bezig zijn en helaas niets mochten zeggen, zijn we bijzonder in onze nopjes dat op Microsoft Ignite in Orlando diverse aankondigingen gedaan zullen gaan worden. True is namelijk al bijna een jaar onder NDA met Microsoft en Dell EMC (onze hardwarelevernancier voor servers) bezig met de nieuwste Microsoft Azure Stack HCI-ontwikkelingen.

Azure Stack HCI is de nieuwe op Windows Server 2019 gebaseerde hypergeconvergeerde oplossing die binnen het Windows Server Software Defined-Datacenter (WSSD)-progamma valt. Dit is het certificeringsprogramma waar hardwareleveranciers zoals Dell EMC optimale hardwareconfiguraties kunnen certificeren voor Azure Stack HCI met daarop Windows Server, Hyper-V en Storage Spaces Direct (S2D).

Samen met een Microsoft Technology Lead van Dell Technologies, Terry Storey, de engineering teams van Dell Technologies en Microsoft wisselen we al lange tijd informatie uit. We zijn bevoorrecht al een tijd te mogen sparren en samenwerken met diverse legendes binnen Dell Technologies en Microsoft. We hebben uitgebreid getest en feedback gegeven op nieuwe Dell EMC hardware configuraties in combinatie met nieuwe Microsoft HCI technologieën.

Automatisering binnen Azure

Veel van onze input is gebruikt bij de ontwikkeling van deze nieuwe oplossingen die door klanten van Dell EMC en Microsoft op grote schaal uitgerold zullen gaan worden.

Vooral het onderwerp automatiseringen is binnen Azure ontzettend goed doorontwikkeld. Dit bleef achter bij het lokale Hyper-V (de hypervisor die Azure gebruikt voor hun clouddiensten) en nu dus ook Azure Stack HCI. Op ons aandringen hebben we ons verhaal tegen Product Managers van Microsoft aangehouden en maanden later hebben we nu gehoord dat er groen licht komt op een aantal van onze ideeën.

Een week voor deepdives

De richting waar Microsoft naartoe werkt en de belangrijke rol van Dell EMC daarin heeft is enorm mooi om van dichtbij te mogen meemaken. We kijken enorm uit naar een week deepdiven in technologie van en rondom Microsoft. We kijken vooral uit naar het in levende lijve ontmoeten van de Product Managers van Microsoft waar we al lange tijd nauw mee samenwerken.

Komende week kunt u een blogs en updates op onze social kanalen verwachten waarin we onder andere het bovenstaande verder uitlichten en wat dat betekend voor onze dienstverlening. Daarnaast vindt u vanzelfsprekend meer nieuws over Azure en de vele diensten die daar op leven zullen we beschrijven.

Volg de avonturen van Erwin en Rudy tijdens Microsoft Ignite op deze blog. Volg True op Twitter, LinkedIn of Instagram om als eerste de nieuwste Microsoft Ignite updates te ontvangen 🚀

True Ligan
Managed hosting sinds 2000