Microsoft Teams Roadmap 2020: dit komt eraan

Microsoft Teams roadmap 2020
Microsoft Teams roadmap 2020
Home / Blog & Nieuws / Workspace / Microsoft 365 / Microsoft Teams Roadmap 2020: dit komt eraan

Microsoft Teams is hard op weg om de populairste zakelijke applicatie van het moment te worden. Zo bereikte het record van aantal vergaderminuten onlangs naar gemiddeld 2,7 miljard (!) minuten per dag. Daarnaast is het aantal gebruikers van Teams in de periode eind februari tot maart zo’n drie keer sneller gegroeid dan andere periodes.

Bezoek onze Microsoft Teams pagina

Naast de snelle groei in aantal gebruikers, groeit Microsoft Teams ook in het aantal nieuwe functies. Zo werd het onlangs mogelijk om achtergronden te gebruiken en werd er aangekondigd dat we straks met 9 mensen tegelijk in beeld kunnen videobellen.

Wij doken in de Microsoft Teams roadmap om te onderzoeken wat voor moois er nog meer aan zit te komen. In dit artikel een selectie van nieuwe mogelijkheden in Teams waar wij met smart op zitten te wachten.

Lees ook: 'Communiceren met Microsoft Teams in crisistijd'

 

Microsoft Teams roadmap in 2020

De Microsoft Teams roadmap voor 2020 wordt regelmatig geüpdatet. Microsoft luister sterk naar de community waardoor er soms ook nieuwe functies bijkomen die aanvankelijk niet op de Microsoft Teams Roadmap stonden.

Zodra er nieuwe functies zijn zullen wij deze blogpost updaten en als nieuwe functies gelanceerd zijn passen we het ook aan. Houd de blog dus regelmatig in de gaten!

 

Nieuwe Microsoft Teams functies

De Microsoft Teams roadmap bestaat uit drie onderdelen: functies die in ontwikkeling zijn, functies die geïmplementeerd worden en functies die nog geïmplementeerd moeten worden. Wij behandelen hier met name functies die nog in ontwikkeling zijn of die binnenkort geïmplementeerd worden.

 

Meerdere chatschermen

Een groot gemis binnen Microsoft Teams is dat je niet gemakkelijk kunt schakelen tussen chatschermen. Je moet het ene chatvenster sluiten om naar en volgende te gaan. De nieuwe functie multi-window chat brengt daar verandering in.

Met multi-window chat zijn individuele Teams chats te openen in een pop-up venster. Hierdoor wordt het gemakkelijker om de workflow te stroomlijnen en om soepeler tussen conversaties te navigeren.

Verwacht: april 2020

Steek je hand omhoog

Online vergaderen werkt een stuk anders dan een offline vergadering. Wanneer laat je elkaar bijvoorbeeld spreken en hoe zit het als je een vraag tussendoor hebt in een grotere meeting? Er tussendoor praten kan erg storend werken.

Daarom komt binnenkort de ‘Raise hand’ functie in Microsoft Teams. Wanneer een participant zijn hand omhoog steekt verschijnt er en icoon naast zijn naam, wat een indicatie is dat iemand een vraag heeft of wat wil zeggen. Zowel de organisator als de aanwezigen kunnen de hand ook weer omlaag zetten.

In de Microsoft Teams roadmap valt te lezen dat de functie als eerst op desktopversies en browserversies beschikbaar zal zijn. En functie voor mobiel verschijnt later.

Verwacht: april 2020

Microsoft Teams roadmap 2020 - raise hands

 

Systeemaudio delen tijdens live-events

Een van de vele mooie functies in Microsoft Teams is het organiseren van live evenementen. En die functie wordt nog veel mooier, want binnenkort is het mogelijk om ook systeemaudio te delen. Dat houdt in dat je de audio van jouw apparaat als het ware kunt streamen naar de ander. Zit jij een lekker Spotify-nummer te luisteren en wil je het even delen zonder galm of verlies van audiokwaliteit? Dan biedt deze functie een uitkomst.

De optie zit al in het ‘normale’ Teams, maar wordt dus ook beschikbaar voor live-evenementen. Belangrijke info :de functie wordt alleen beschikbaar voor Presenters en Producers in live evenementen die vanuit en Windows Desktop Teams client gebruikmaken, zo valt te lezen in de Microsoft Teams roadmap.

Verwacht: eind april 2020

Video: een live-evenement starten met Microsoft Teams

Ben je benieuwd hoe je een live-video start? Bekijk dan onderstaande video:

https://www.youtube.com/watch?v=L-QKeqj1tCY

 

Participanten rapport downloaden

Als je met grote groepen vergadert kan het ontzettend handig zijn om te weten wie er is op komen dagen. Dit geldt in het bijzonder voor leraren die via Teams lesgeven. Het rapport is naderhand in en handig Excel-bestand te downloaden. Zo kan de presentator zich focussen op de ‘meeting’ (of les) zonder eerst alle koppen te tellen.

Verwacht: april 2020

 

Met meer dan 9 mensen videobellen

Vergader je op dit moment met meer dan 4 mensen en wil je videobellen? Dan heb je pech, want Microsoft Teams laat tot nu toe alleen 4 mensen op video. Pas als de persoon gaat praten komt deze in beeld. Niet echt persoonlijk.

Volgens de Microsoft Teams roadmap moet daar eind april of begin mei verandering in komen. Dan wordt het namelijk mogelijk om met 9 mensen tegelijk te videobellen.

Er wordt ook rekening gehouden met de bandbreedte en audiokwaliteit van de deelnemers. De kans dat je in beeld komt wordt groter als bandbreedte en audio van goede kwaliteit is. Investeer dus goed in je thuisnetwerk als je graag in beeld komt 😉

9 personen kunnen straks tegelijk videobellen in Microsoft Teams.

Verwacht: eind april / begin mei 2020

 

E-mailintegratie

Microsoft Teams is een geweldige manier om het aantal e-mails drastisch naar beneden te brengen. Korte vragen hoef je immers niet meer te mailen, maar een chatbericht volstaat. Desondanks kan het soms nodig zijn om de informatie tussen mail en Teams te stroomlijnen.

De nieuwe functies Teams-Outlook Email Integrations maken het delen van informatie tussen e-mail en chat een stuk gemakkelijker, aldus de Microsoft Teams roadmap. Je kunt e-mails delen naar Teams en Chats delen naar Outlook, inclusief bijlagen en naar elke kanaal of chatvenster.

Verwacht: ergens dit kwartaal

 

Real-time aanwezigheid status

Op afstand werken betekent vaak ook: asynchrone communicatie. Toch is het nodig om elkaar soms in real-time te spreken. Er komt een statusupdate die laat zien dat je ‘real-time’ beschikbaar bent. Hiermee kun je aantonen dat je op dat moment aanwezig bent om mee te chatten.

Verwacht: ergens dit kwartaal

 

Microsoft Teams voor Linux

Microsoft geeft ook gehoor aan de techneuten onder ons. Zo komt er ook een versie van Microsoft Teams voor Linux, een open-source besturingssysteem die onder andere veel in de techwereld wordt gebruikt.

In de Microsoft Teams roadmap staat wel dat functies iets beperkter zijn dan in de Windows- of Mac-versie van de app, maar alle basisfuncties (chat, meetings, videobellen), zitten erin. Ook kunnen Linux-gebruikers vanuit Teams direct Office-bestanden bewerken.

Verwacht: zeer binnenkort!

Bekijk ook de Managed Office 365 diensten van True. 

 

Applicaties vastpinnen

In Microsoft Teams is het mogelijk om applicaties te laten zien aan de linkerkant, maar de volgorde kon je nog niet aanpassen. Dat gaat straks wel kunnen, want je kunt applicaties straks aan de linkerkant vastpinnen. Zo kun je snel schakelen naar je favoriete applicatie. IT-admins kunnen deze functie overigens wel uitschakelen of restricties toevoegen zodat niet allerlei applicatie toegevoegd kunnen worden.

Verwacht: zeer binnenkort!

Privekanalen

Een veelgevraagde functie: prive-kanalen. Hiermee kun je het aantal teamleden limiteren die de content en conversatie van een bepaald kanaal zien. Het aanmaken gebeurt vrij soepel.

Aanvullend daarop wordt het eenvoudig om ook nieuwe private teams te vinden en te joinen. Admins en team owners kunnen bepalen of zij deze private teams wel beschikbaar willen maken als zoekresultaat.

De teams zijn te vinden naast de public teams. Iemand kan een verzoek indienen om toegang te krijgen tot een private team. De owner of admin kan het verzoek dan goedkeuren.

Verwacht: zeer binnenkort!

Bekijk de Microsoft Teams mogelijkheden

Samen thuiswerken doe je met Microsoft Teams. True helpt met de technische inrichting en zorgt dat uw eindgebruikers snel met Teams aan de slag kunnen.

Bekijk ons aanbod incl. Microsoft Teams
Bekijk de Microsoft Teams mogelijkheden

Microsoft Teams roadmap in 2020 en verder

We houden de nieuwe functies van Microsoft Teams voor je in de gaten en zullen deze blogpost regelmatig updaten.

True Ligan
Managed hosting sinds 2000
Terug

Offerte

Microsoft Teams Roadmap 2020: dit komt eraanMicrosoft Teams Roadmap 2020: dit komt eraan
Terug

  Vul onderstaand formulier in voor het aanvragen van een offerte. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Terug

  Contact

  Microsoft Teams Roadmap 2020: dit komt eraanMicrosoft Teams Roadmap 2020: dit komt eraan
  Terug

   Vul onderstaand formulier in om direct met True in contact te komen.


   Door dit formulier in te vullen ga je automatisch akkoord met onze privacy- en cookieverklaring.