Nieuwe multi-datacenterdienst van True gericht op toekomst

Multi datacenter hosting
Multi datacenter hosting
Home / Blog & Nieuws / News / Nieuwe multi-datacenterdienst van True gericht op toekomst

High-availability verbindingen met een capaciteit van 300 Gbps, lage latency van minder dan 0,2 ms en een sterke focus op continuïteit en beschikbaarheid. Met de nieuwe multi-datacenterdienst van True zijn alle blikken op de toekomst gericht, en wordt de beschikbaarheid van web- en businessapplicaties verhoogd.  

Eerder dit jaar nam True de nieuwe datacenterlocatie in de Amsterdam Data Tower officieel in gebruik. Deze gloednieuwe datacenterlocatie werd zorgvuldig gekozen vanwege de uitgebreide voorzieningen op het gebied van veiligheid, noodstroomvoorzieningen, branddetectie en blussing, certificeringen en de locatie (boven NAP).

Het belangrijkste criterium was dat de locatie te gebruiken is voor multi-datacenter. True was op zoek naar een locatie waar er minimaal 100Gbit aansluitingen gerealiseerd konden worden naar de andere datacenters. Na uitvoerige testcases met verschillende fiberleveranciers zijn de snelste en meest stabiele verbindingen gekozen. Hierdoor kan True high-performance database-clusters verspreid over verschillende datacenters aanbieden.

Focus op continuïteit en gegarandeerde performance

Inmiddels is de multi-datacenteropstelling uitgebreid getest en up-and-running. Belangrijke speerpunten die True hiermee aanbiedt zijn een verbeterde continuïteit en gegarandeerde performance van servers.

Door de verschillende datacenterlocaties worden het webverkeer en datastromen altijd in een tweede, fysieke datacenter opgevangen als er sprake is van server- of netwerkuitval in de eerste locatie.

Lage latency (<0,2 ms), 300 Gbps bandbreedte

Ondanks de fysieke scheiding van datacenterlocaties, wordt er niets ingeleverd aan latency of bandbreedte. Zo is er sprake van een latency van minder dan 0,2 milliseconde (<1milliseconde) en een hoge bandbreedte van momenteel drie keer 100 Gbps (in totaal 300 Gbps).

Die snelheid en bandbreedte is nodig om de onderlinge communicatie tussen de dedicated- en virtuele servers op de verschillende fysieke locaties optimaal te laten presteren. Door de karakteristieken en technologieën heeft een multi-datacenterhostingoplossing daardoor nagenoeg dezelfde prestaties als één fysieke hosting oplossing op een datacenterlocatie.

Object storage platform via S3-API

Naast het beschikbaar maken van webomgevingen over diverse datacenterlocaties, wordt de nieuwe infrastructuur ook gebruikt voor het object storage platform van True. Object storage is een innovatieve technologie om data efficiënt, snel en over meerdere fysieke datacenterlocaties op te slaan en daarna beschikbaar te stellen.

Een groot voordeel van het object storage platform is dat een developer rechtstreeks via de Amazon S3 compatible API middels http(s)-verzoeken kan communiceren. Veel frameworks en middleware hebben ondersteuning om gebruik te maken van S3 waardoor het doorgaans eenvoudig en snel te implementeren is.

Een developer krijgt een ‘bucket’ binnen het object storage platform, waarna onbeperkt aantal ‘buckets’ aangemaakt kunnen worden waarbinnen een onbeperkt aantal objecten geplaatst kunnen worden. Met de S3-API kunnen vervolgens bestanden direct opgeslagen en geraadpleegd worden.

Omdat het object storage platform multi-datacenter draait, is data tot twee keer gerepliceerd en dus driemaal opgeslagen. Indien data corrupt is of verloren gaat, dan is deze alsnog beschikbaar op een andere fysieke locatie. Tevens is de object storage technologie zeer schaalbaar en veilig.

Future-proof

Met de nieuwe datacenterset-up zet True nog een stap verder in het gebruiken van de nieuwste netwerk- en datacentertechnologieën, lagere latency en hogere brandbreedtes. Daarmee beschikt het hostingbedrijf over een geavanceerd, modern netwerk die future-proof is voor de komende vijf tot tien jaar.

Benieuwd naar onze datacenters? Neem gerust contact met ons op. Bekijk ook onze object storage platform dienst.

True Ligan
Managed hosting sinds 2000