object-storage-hosting

True introduceert object storage platform

Vanaf vandaag kunnen klanten van True gebruikmaken van het object storage platform van True. Het object storage platform is een andere manier om data op te slaan. Met http-commando’s kunnen developers direct vanuit de code bestanden aanroepen, bewerken of verwijderen. Daarnaast is data tot drie keer toe repliceerbaar, dankzij de multi-datacenter set-up van True. Handig, omdat je daarmee data nog beter kunt beveiligen. 

RESTful API’s

Martijn Kint, Senior Engineer bij True, vertelt over de gemakken die developers kunnen ondervinden van object storage: “Een groot voordeel van object storage is dat je het volledig kunt aansturen met http-commando’s. In de object store beschik je over een ‘bucket’ die je direct via een API kunt aanroepen. Met de API’s kun je de bestanden uploaden of verwijderen. Met een directe http-url kun je vervolgens de (statische) content aanroepen in de website of webapplicatie.”

Software-defined storage

Object storage is software-defined storage. Dat heeft zo z’n voordelen. Sander van Schie, Solutions Architect bij True zegt het volgende daarover : “We zijn niet gebonden aan de restricties van Enterprise File Storage, de fysieke, gecentraliseerde opslagmethode die we nu inzetten voor opslag van statische content.” Enterprise File Storage beschikt over een aantal hardeschijven die (snel) vol kunnen raken. Is er extra opslagcapaciteit nodig? Dan betekent dit dat het doorschalen niet altijd direct kan worden doorgevoerd.

Met software-defined storage kun je als provider zelf bepalen welke hardware je gebruikt om data op te slaan. Van Schie: “In theorie zou je zelfs een Raspberry Pi in kunnen zetten als opslagmedium, al is deze qua rekenkracht natuurlijk veel te zwak. Wel geeft het aan hoe flexibel de technologie is in te zetten. We kunnen zelf bepalen welke hardware we gebruiken als opslagmedium, en dat geeft flexibiliteit.”

Multi-datacenter 

Een van de grote voordelen is dat de object store van True in een multi-datacenter set-up te gebruiken is. Data worden tot drie keer toe gerepliceerd en is daarmee redundant.

Van Schie: “We waren al een tijd op zoek naar een efficiënte manier om data in een multi-datacenter setup op te kunnen slaan. Na diverse tests bleek dat object storage bij uitstek geschikt is voor een multi-datacenter setup”.

Vaarwel non-object storage?  

Betekent de komst object storage dat er volledig wordt afgestapt van non-object storage, zoals file storage? Volgens Kint is dat niet het geval. “Dat is nog een reden waarom we voor de technologie Ceph hebben gekozen. De technologie biedt namelijk ook Ceph FS aan, een distributed POSIX-filesystem. Dit is vergelijkbaar met NFS op de Enterprise File Storage systemen. In theorie zouden we ook nog grote harddisks kunnen koppelen aan VM’s of servers. Dat is zeker iets waar we naar kijken.”

Gehost in Nederland

Kleven er ook nog andere voordelen aan het object storage platform van True? Kint zegt van wel: “We bieden een serieus alternatief ten opzichte van internationale object storage platform aanbieders. Het voordeel hiervan is dat je data echt in Nederland blijft staan.”

Sinds kort biedt True object storage aan als dienst. Wil je meer weten over de mogelijkheden van object storage en hoe je dit in kunt zetten voor jouw website, webshop of webapplicatie? Bekijk de webpagina of neem contact op

object-storage-hosting
Kilian Drewel
Product Marketeer Cloud & Infra

schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste blogs van True elke twee weken in je mail

Cloud - 15.11.2017

Iedere hostingomgeving heeft ermee te maken: storage. Op dit moment is storage plat te slaan naar drie categorieën, namelijk file storage, block storage en object storage. Maar wat houden deze technologieën precies in? Hoe werkt de technologie? Wat zijn die voordelen precies? Waar kun je het als developer voor inzetten? We hebben het voor je […]

News - 11.12.2017

High-availability verbindingen met een capaciteit van 300 Gbps, lage latency van minder dan 0,2 ms en een sterke focus op continuïteit en beschikbaarheid. Met de nieuwe multi-datacenterdienst van True zijn alle blikken op de toekomst gericht, en wordt de beschikbaarheid van web- en businessapplicaties verhoogd.   Eerder dit jaar nam True de nieuwe datacenterlocatie in […]

News - 05.10.2021

Een storm op internet maandagavond: Facebook, Whatsapp en Instagram lagen er urenlang uit. De domeinen reageerden niet meer en de IP-adressen van de organisatie waren urenlang onbereikbaar. Bijna alsof iemand de kabel uit Facebook had getrokken en het van het internet had afgesloten. Hoe kon dat gebeuren? Hanif Azis en Renier van Gestel, network engineers […]

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Schrijf u in voor de nieuwsbrief