True ondertekent het groeipact Common Ground

Concrete afspraken met het Common Ground groeipact
Concrete afspraken met het Common Ground groeipact
Home / Blog & Nieuws / News / True ondertekent het groeipact Common Ground

Bij True zijn we inmiddels al een aantal maanden betrokken bij het Common Ground-initiatief. We zijn dan ook enorm trots dat we met het ondertekenen van het groeipact Common Ground de samenwerking met Common Ground hebben versterkt.

Wat is het groeipact Common Ground?

Het doel van het Common Ground initiatief is een nieuwe, moderne en gezamenlijke informatievoorziening voor gemeenten. De informatievoorziening moet toegankelijk en veilig zijn. Dit wordt gedaan door data te scheiden van applicatie en werkprocessen en ze meerdere keren te (her)gebruiken bij de bron. Dit is waar alle betrokken partijen gezamenlijk aan werken onder de vlag van Common Ground.

Van intenties naar concrete afspraken met het Groeipact

Zo’n grote en radicale transformatie vraagt om focus én een langetermijncommitment van alle betrokken partijen. Het groeipact Common Ground zet die vereiste samenwerking kracht bij. In het groeipact spreken zij af dat ze die samenwerking met elkaar aangaan. En hoe ze deze samenwerking vormgeven. Het volledige Groeipact Common Ground download je via deze link.

Lees ook: Wat is Common Ground en wat maakt dit initiatief zo interessant?

Waarom heeft True het groeipact ondertekend?

True is enthousiast over het Common Ground-initiatief en de samenwerking die binnen het groeipact is afgesproken. De manier van (samen)werken kent veel overeenkomsten met de open source-community, waar True zich als een vis in het water voelt. Open source voorkomt dat verschillende partijen hetzelfde wiel meerdere malen uitvinden, wat de weg vrijmaakt voor (snellere) innovatie, onnodig uitvoeren van werk en daarmee direct en indirect tot rechtstreeks voordeel van de maatschappij die de overheid bedient. Het zorgt voor scherpe en kritische vragen, en creëert tegelijkertijd een nieuw speelveld waarin kansen liggen voor alle partijen.

Bekijk ook: Kubernetes en Common Ground

Wij geloven in samenwerken, transparantie, duurzaamheid en het stellen van kritische vragen. Door het Common Ground gedachtegoed in de praktijk uit te voeren door middels van proeftuinen, pilots en een Haven-compliant Kubernetes-omgeving in productie brengen. Op deze manier willen wij een actieve bijdrage leveren aan het succes van Common Ground! Dit doen wij door onze Kubernetes Certified Engineers en Architecten nauw samen te laten werken met de Common Ground community en geïnteresseerde gemeenten. Onze praktijkervaringen delen we met de community en onze eigen achterban.

Het volledige Overzicht Deelnemers Groeipact Common Ground vindt je hier.

Mark Bevelander
Categorie: News
Terug

Offerte

True ondertekent het groeipact Common GroundTrue ondertekent het groeipact Common Ground
Terug

    Vul onderstaand formulier in voor het aanvragen van een offerte. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.