Wat is Microsoft Teams uitleg

Microsoft Teams: wat is het en wat zijn de voordelen?

Met ruim 13 miljoen actieve gebruikers per dag en maar liefst 19 miljoen gebruikers per week passeert Microsoft Teams het chatprogramma Slack (10 miljoen gebruikers per dag) in aantal gebruikers. In deze blog vertellen we je wat Microsoft Teams is en wat de voordelen zijn.

Bekijk ook onze Managed Office 365 diensten. 

Wat is Microsoft Teams?

Wanneer Slack in 2013 wordt geïntroduceerd biedt het een mooi alternatief voor overleg via de mail. In plaats van eindeloos heen en weer mailen kun je vanaf nu met meerdere mensen overleggen via het online chatprogramma. In 2017 komt Microsoft met een eigen online chatdienst, je raadt het al: Microsoft Teams.

Het grote voordeel ten opzichte van Slack is dat Teams, logischerwijs, uitstekend integreert met andere Microsoft Office 365 programma’s zoals Word, Powerpoint en Excel online, maar bijvoorbeeld ook met SharePoint. Het uitwisselen van bestanden vanuit één interface wordt hierdoor zeer eenvoudig.

Hoe werkt Microsoft Teams?

In tegenstelling tot andere chatdiensten kun je in Teams meerdere chats aanmaken per team of project. Hierdoor kun je gemakkelijk teams en projecten uit elkaar houden en creëer je eenvoudig overzicht. Samen met de integratie van Office 365 zorgt dit voor een ideaal cloud-platform om in samen te werken.

https://www.youtube.com/watch?v=FFQszYALS_A

Vanaf dit jaar vervangt het online chatprogramma Skype for Business als belangrijkste communicatietool. Binnen Teams is het namelijk mogelijk om online te communiceren via chats, vergaderingen én (video)bellen. Combineer dit met de integratie van alle Office 365 applicaties en je hebt een online werkomgeving waarin je efficiënt kunt samenwerken.

Video meetings in Microsoft Teams
Eenvoudig online vergaderen via de (video)belfunctie
Een dashboard in Microsoft Teams
Duidelijk overzicht per team/project

Microsoft Teams voordelen

De enorme groei in het aantal Teams-gebruikers kan mede verklaard worden door de innovatieslag die Microsoft elk jaar maakt. Het bedrijf presenteerde vorige week meerdere nieuwe features tijdens Microsoft Inspire, de jaarlijkse Microsoft-partnerbeurs (dit jaar in Las Vegas).

Zo is Microsoft op dit moment bezig met de uitrol van een announcement-functie waarmee belangrijk nieuws vermeld wordt. Denk bijvoorbeeld aan de bekendmaking van campagneresultaten of het starten van een nieuw project. Daarnaast komt er binnenkort een channel crossposting bij waarmee je één bericht in meerdere channels, in dezelfde of verschillende teams kunt plaatsen.

Mede doordat Microsoft de features constant optimaliseert kun je jouw Teams-omgeving steeds meer personaliseren. Zo kun je met de functie ‘connectors’ per team CRM-systemen verbinden met de app, maar kun je ook steeds meer externe apps zoals Trello toevoegen. Bovendien kun je belangrijke websites pinnen in je dashboard en notificaties instellen voor externe apps zoals Twitter en GitHub. Zo creëer je jouw eigen online werkomgeving zonder het overzicht te verliezen op alle verschillende teams en projecten.

Samenwerken met externen? In Teams voeg je eenvoudig externen toe aan een team. Deel documenten maar bijvoorbeeld ook chats met een klant. Onderweg werken? Naast de desktop-versie heeft de online chatdienst een mobiele versie. Je kunt dus op elk moment online samenwerken. Waar dan ook.

Microsoft Teams en Office 365

Microsoft Teams is standaard inbegrepen bij de Office 365 Business Premium en Office 365 Business Essentials licenties. Als officiële Microsoft Partner helpt True organisaties met het toevoegen van Office 365 aan hun bestaande ICT-landschap. Benieuwd hoe we dit doen? Bekijk onze Microsoft Office 365 pagina.

Foto: rawpixel.com
Wat is Microsoft Teams uitleg
Maurizio Koolhoven
Marketing & Communicatie
Deel dit artikel via sociale media:

Digitale werkplek - 06.04.2020

Vanaf 21 april 2020 krijgt Office 365, de populaire kantoorsoftware uit de cloud van Microsoft, de naam Microsoft 365. De naam wordt doorgevoerd voor zowel consumenten als voor zakelijke abonnementen. Het gaat met name om een naamsverandering, voor consumenten en zakelijke afnemers verandert er niets, al komt er wel een aantal nieuwe functies bij in […]

Digitale werkplek - 21.10.2019

Onlangs kondigde Microsoft de officiële lancering van Windows Virtual Desktop aan. Deze op Azure gebaseerde dienst voor het virtualiseren van desktops en enterprise apps is al enige tijd bekendgemaakt en er circuleerde verschillende beta’s rond, maar nu is de dienst daadwerkelijk beschikbaar voor het grote publiek. In plaats van een langzame uitrol is ervoor gekozen […]

Digitale werkplek - 13.08.2019

Chat-based collaboratietool Microsoft Teams wint snel terrein ten opzichte van concurrent Slack. Zo werd onlangs bekend dat Teams ruim 13 miljoen gebruikers is gepasseerd en daarmee vooroploopt op Slack. In deze blogpost zoeken we de grootste verschillen uit tussen de twee populairste zakelijke chattools van het moment. Wie zal de strijd winnen? Update 30 maart […]

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Vraag offerte aan

Vul onderstaand formulier in. True neemt zo snel mogelijk contact met u op.