SaaS business model

Software as a Service probleemloos naar de cloud

Software as a Service aanbieden via het internet kan zeer lucratief zijn – gebruikers die periodiek betalen voor de dienst die u heeft draaien in de cloud, waar u capaciteit naar gelang kunt op- en afschalen. Veel ondernemers en ontwikkelaars kiezen daarom voor een SaaS business model via de cloud. Om kosten te besparen en om zelf veel controle te hebben.

SaaS business model realiseren in met cloud

Nieuw business model met maandelijkse inkomsten

Elke maand vaste inkomsten per gebruiker van uw applicatie door transparante prijsmodellen. Al jaren een bewezen verdienmodel voor veel ondernemingen.

Efficiente uitrol van nieuwe features

Nieuwe features of updates zijn sneller en foutlozer uit te rollen binnen uw applicatie. Met een SaaS-applicatie beschikken uw gebruikers altijd over de nieuwste versie software.

Uw klanten vragen een SaaS business model

Met een transparant prijsmodel kunnen uw klanten sneller vergelijken en een kostenindicatie maken. Transparantie versnelt en vergroot uw kansen op verkoop.

De rol van cloud bij een Saas business model

De belofte van cloud computing is dat u als ondernemer veel flexibiliteit heeft, controle over de kosten en capaciteit voor uw SaaS-applicatie kunt op- en afschalen. In de praktijk blijkt het inrichten van de cloudinfrastructuur vaak toch wat specialistischer dan gedacht, vallen de kosten hoger uit of is uw ontwikkelteam meer bezig met brandjes blussen dan met ontwikkelen.

True heeft sinds 2000 ruimschootse ervaring met het livebrengen en online houden van de grootste webapplicaties van Nederland. Dat doen we bijvoorbeeld in onze eigen private cloud, in een public cloud of in een hybrid cloud. Hierdoor kunt u de focus houden op het laten groeien van uw SaaS-applicatie, in plaats van aandacht te hebben voor iets wat gewoon moet werken.

Waar True u mee helpt

Flexibiliteit en schaalbaarheid

Slim schalen vraagt om maximale wendbaarheid van IT. De specialisten van True signaleren trends vroegtijdig, zodat systemen en bedrijfsapplicaties altijd up-to-date zijn. Zo wordt schaalbaarheid geen keuze, maar een garantie.

Snellere time to market

Werken met een SaaS business model versnelt de time-to-market en zorgt voor een verlaging van ontwerp-, bouw- en implementatiekosten. Ook zorgt het voor de flexibiliteit om snel te reageren op de veranderende dynamiek in de markt.

Een moderne deploystrategie

Om de webapplicatie door te ontwikkelen is een verfijnde manier van testen, accepteren en applicatielevering gewenst. Korte ontwikkel- en leveringscycli kunnen u voorsprong geven op uw concurrent.

Applicatie virtualisatie

Nog niet klaar om uw applicatie architectuur om te zetten? True is specialist in het virtualiseren van (legacy) applicaties. Middels virtualisatie is het mogelijk desktopapplicaties vanuit de browser aan gebruikers te serveren.

Recurring revenue

Een belangrijk voordeel van een Software-as-a-Service business model is dat inkomsten stabieler zijn. Een abonnementsmodel zorgt elke maand dat een bepaalde hoeveelheid omzet binnenkomt. Hierdoor is de omzetontwikkeling beter meetbaar en voorspelbaar en zorgt voor een stabielere organisatie.

Cloud migratie

In sommige gevallen kan het helpen om uw monolitische applicatie naar de cloud te brengen. Hiermee verlaagt u bijvoorbeeld operationele kosten en verhoogt u de beschikbaarheid en snelheid van uw applicatie.

Download gratis ons E-Book: Haal meer uit Microsoft Azure

Meer intershop hosting met Azure van True

Er zijn vele aspecten om rekening mee te houden bij de adoptie van een SaaS-applicatie naar de cloud. In ons e-book vindt u een handig overzicht met factoren om rekening mee te houden bij het aanbieden van een Software-as-a-Service applicatie via de cloud.

Zet koers naar een SaaS business model in de cloud

Laat True u helpen in het optimaliseren van uw SaaS business model strategie. Door het cloudcomponent bij True onder te brengen houdt uw ontwikkelteam meer tijd over voor zaken waar het echt om gaat. Neem contact met ons op via onderstaand formulier.


    Onze managed services voor adoptie van een SaaS business model

    Managed Public Cloud

    Met de public cloud diensten van True krijgt u het beste van twee werelden. De ongekende schaalbaarheid van public cloud en de jarenlange hostingexpertise van True.

    Managed Deployments

    Sneller en foutlozer nieuwe features leveren in uw SaaS-applicatie. Onze DevOps Engineers denken uitvoerig met u mee in een de optimalisering van uw Continuous Integration & Continuous Deployments (CI/CD) pipelines.