Grenzeloos doorgroeien met object storage van True

Doorgroeien zonder beperkingen, terwijl data snel en eenvoudig beschikbaar blijft. Met de object store serveert u content sneller uit en houdt u meer ruimte over op uw webserver. De dienst is standaard multi-datacenter én uitermate geschikt voor de opslag van statische content.

Multi-datacenter opslag met Object Storage

Wat is object storage?

Object storage is een opslagmethode om grote hoeveelheden data op te slaan. Data wordt in meerdere datacentra opgeslagen als object in de object store en is aanroepbaar via een API. Object storage is daarnaast software-defined storage, wat inhoudt dat vrijwel iedere machine om te bouwen is als opslagmedium. Dit vergroot de schaalbaarheid aanzienlijk.

Amazon
S3-API

Object storage van True maakt gebruik van een toegankelijke Amazon S3-API. Met simpele http-commando’s als ‘GET’, ‘POST’, ‘PUT’ en ‘DELETE’ zijn data direct vanuit de object store aan te roepen of te wijzigen.

Snel &
efficiënt

De statische content wordt rechtstreeks geserveerd vanuit de centrale object store. De web-omgeving van klanten wordt hierdoor vele malen minder belast, omdat de content niet in die omgeving wordt opgeslagen.

Wat houdt object storage in?

Multi-
datacenter

Object storage S3 is beschikbaar vanuit drie datacentra. Bij uitval van één datacenter worden de taken overgenomen door de overige datacentra. Indien data verloren of corrupt raakt in één datacenter, dan blijft deze alsnog beschikbaar op de overige twee replica’s.

Tijdelijk
publieke URL

Het is mogelijk een object tijdelijk beschikbaar te stellen. Het is bijvoorbeeld mogelijk een object dat onder een URL beschikbaar is gedurende bijvoorbeeld een uur publiekelijke beschikbaar te stellen. Na dit uur zal het object enkel privé beschikbaar worden voor u middels een key.

Flexibel
als elastiek

Object storage bij True is zo flexibel als elastiek. Loop je met de statische content bijna tegen een plafond aan? Dan is capaciteit snel bij te schakelen. Sterker nog, bij True signaleren we deze trend vroegtijdig en laten het u ruim op tijd weten.

Voordelen object storage S3 bij True

Efficiënte webservers

Met object storage S3 hoeft u geen statische content op te slaan op uw webservers. Dit zorgt voor snellere, efficiënter werkende webservers.

High-class SSD’s

Onze object store maakt gebruik van enterprise SSD-schijven. Deze schijven zorgen ervoor dat content supersnel wordt geserveerd.

Snel extra Gb’s erbij

Alle Gb’s helemaal opgemaakt? Nieuwe opslagruimte is snel bij te boeken via een ticket of met een telefoontje naar onze supportdesk.

Vraag hier een vrijblijvend advies voor object storage aan:

Benieuwd of object storage iets voor uw bedrijf is? Stel al uw vragen aan onze experts. Zij voorzien u van het beste advies om uw applicatie geschikt te te maken.


  “We gebruiken object store voor alles wat we voorheen op webservers opsloegen”

  True sprak DevOps-engineer Tom Keur van digital agency Webstores over de migratie naar de object store en de samenwerking.

  “Object store van True laat ons sneller en efficiënter content uitserveren”

  Dik Klop, hoofd ICT bij Deviant vertelt over applicatiehosting, multi-datacenter set-up, object storage en de security-diensten die ze afnemen bij True.

  Object storage tips 💡

  Met onderstaande tools & tips is uw webproject snel up-and-running voor object storage:

  FlySystem

  Een library voor PHP-applicaties om een filesystem na te bootsen bij object storage. FlySystem is compatibel met de AWS S3-API, wordt standaard geshipt in Laravel en werkt met alle populaire PHP-frameworks. Meer info.

  De voordelen op een rij:

  • Direct objecten (data) oproepen in uw code via de Amazon S3-API
  • Data-opslag in een Nederlands datacenter
  • Data-replicatie die plaatsvindt op ten minste drie locaties
  • Data-opslag die gebruikmaakt van de snelste SSD’s die er zijn
  • Flexibiliteit over aanroepen van data via HTTP, HTTPS, HTTP/2 én IPv4 of IPv6

  Lees onze storage verhalen