Dedicated server

Uitstekende prestaties met een dedicated server voor jouw bedrijfskritische zakelijke applicaties

Met een dedicated server van True krijgt jouw veeleisende webapplicatie het allerbeste: stabiele, betrouwbare prestaties in een uitermate beschikbare server. True implementeert de dedicated server in jouw private cloud clusteromgeving en zorgt voor redundantie, waardoor de kans op uitval zo klein mogelijk wordt.

Dedicated Server van True

Gegarandeerde prestaties

De fysieke server is helemaal van jou, waardoor je nooit last hebt van andere gebruikers. Bovendien kunnen onze servers redundant worden opgezet: als er een uitvalt, wordt het verkeer opgevangen en blijft jouw applicatie gewoon werken.

Moeiteloos uit te breiden

Standaard vormen onze servers de basis van jouw private cloud. In deze private cloud kun jij jouw dedicated servers eenvoudig uitbreiden naar meerdere virtual machines. Jouw applicatie groeit mee met de workloads die jij hebt gereserveerd.

Voor complexe berekeningen

Geschikt voor complexe berekeningen, zoals databases die veel lees- en schrijfverkeer verwerken of webshops met zware workloads. Of juist voor dataverkeer dat in een Nederlands datacenter moet staan.

Dedicated Server: voor elk type applicatie

Grote webshopomgevingen of veeleisende zakelijke applicaties: een fysieke, dedicated server werkt met vrijwel ieder type applicatie.

Onderdeel van private cloud cluster

Een dedicated server bij True maakt deel uit van een private cloud cluster. Dit cluster bestaat uit hoog presterende virtuele machines (ook wel Virtual Dedicated Servers genoemd) met voldoende capaciteit voor maximale rekenkracht. Deze fysieke bare metal servers worden in het cluster gebruikt voor bijvoorbeeld zware rekentaken. Denk aan applicaties waarbij via de databasesoftware veel lees- en schrijfverkeer plaatsvindt.

Dedicated server voor colocatie

Liever geen gebruikmaken van ons private cloudplatform, maar wel interesse in onze diensten? Dan is een fysieke bare metal server in combinatie met colocatie wellicht interessant. In deze combinatie maak je gebruik van door ons aangeschafte hoog presterende hardware, onze datacenterlocatie en ons snelle netwerk. Vraag naar de mogelijkheden via een van onze contactformulieren.

Dedicated server bij True

Private cloud clustering

Jouw dedicated servers zijn onderdeel van het private cloud cluster dat je bij True afneemt. Dit private cloud cluster bestaat uit hoogprestrerende virtuele servers (Virtual Dedicated Servers) met een ruim jasje voor maximale rekenkracht. Dedicated servers zijn geplaatst in een datacenter in Nederland.

Voorbeeld dedicated server cluster bij True

De nieuwste technologie

Al onze servers gebruiken de nieuwste technologieën en componenten, waardoor je profiteert van stabiliteit en betrouwbaarheid. Technologie wordt tevens regelmatig onder de loep genomen zodat we altijd beschikken over de beste materialen.

Uitgebreide monitoring

Jouw servers worden gemanaged en gemonitord vanuit eenzelfde supporttool zodat problemen razendsnel worden opgelost. Communicatie met True gaat ook via deze tool zodat alles op één plek is.

Deskundige support & selfservice

True beschikt over deskundige support- en hostingengineers die kunnen assisteren met technische vraagstukken. Deze support is bereikbaar in een eigen supporttool of via de telefoon.

Extra bescherming

Een dedicated server wordt doorgaans ingezet voor belangrijke applicaties van jouw bedrijf. Dat maakt continuïteit een topprioriteit. True beschikt over gekwalificeerde netwerk- en securityspecialisten die jouw hostingomgeving veilig houden. Aanvullende security? Dan hebben wij ook aanvullende security-diensten.

Voorbeeld dedicated server cluster bij True
Server Clusters

Vraag een vrijblijvend advies aan

Benieuwd of jouw applicatie geschikt is voor fysieke hosting (dedicated server)? Laat ons dan de specificaties van je applicatie-architectuur weten via onderstaand formulier.

Plaatsing van een server in datacenter
Plaatsing van een server in datacenter

Dedicated server uitleg

Een dedicated server betekent letterlijk vertaald een toegewijde (bare metal) server. Het is een fysieke computer (een server) die bij True in het datacenter hangt, waardoor jouw applicatie met het internet verbonden is.

Bij deze fysieke hosting (dedicated server) is de server volledig toegewijd naar jouw applicatie. Je deelt de server en de bijhorende componenten zoals opslag, CPU en besturingssysteem niet met anderen. Het voordeel is dat je enorm veel rekenkracht tot je beschikking hebt voor jouw applicatie.

Bij True kun je geen losse servers afnemen. Een dedicated server is altijd onderdeel van onze managed cloud, bijvoorbeeld als een cluster in onze private cloud of onderdeel van uw cloudarchitectuur in de public cloud. We adviseren dit type server als er bijvoorbeeld sprake is van zware workloads, zoals bij webshops die veel data verwerken of databases waar veel lees- en schrijfverkeer plaatsvindt.

Je kunt bij True ook virtuele servers afnemen die we doorgaans clusteren in een private cloudomgeving. Ook is het mogelijk om een fysieke server af te nemen als colocatie. Meer informatie over dit type servers.

Voorkant van een Dell EMC server

Voorkant

Binnenkant van een Dell EMC Dedicated Server

Binnenkant