5 x Microsoft Inspire 2020 nieuwtjes

Microsoft Ignite top 5
Microsoft Ignite top 5
Home / Blog & Nieuws / Cloud / 5 x Microsoft Inspire 2020 nieuwtjes

Dit jaar geen Las Vegas voor Microsoft Inspire. De ‘Sin City’ werd dit jaar ingeruild voor de huiskamers van Microsoft medewerkers. Klein voordeel: de digitale versie van Microsoft Inspire 2020 was daardoor wel volledig gratis te volgen. Dit vonden wij de leukste nieuwtjes.

Netwerken

Traditiegetrouw is het Microsoft Inspire evenement bedoeld voor partners van Microsoft. Partners kunnen sessies volgen over de producten en diensten van Microsoft om zo hun kennisniveau op peil te houden. Dit jaar dus geen fysieke bijeenkomst, maar wel volop mogelijkheid om digitaal te connecten tijdens Microsoft Inspire 2020.

Speciaal voor de Nederlandse partners werd dit jaar de Dutch Digital Day georganiseerd. In een ‘virtueel’ Holland House, werden kennissessies georganiseerd. De dag eindigde met een ware Partner Pub Quiz.

Corona

Tijdens de keynote ‘Partnership Through Pandemic’ presenteerde Garvriella Schuster, Channel manager bij Microsoft, de vier prioriteiten van Microsoft de komende tijd: werken op afstand, bedrijfscontinuïteit, beveiliging en cloudmigratie.

Volgens Schuster is er een rol weggelegd voor partners die gespecialiseerd zijn in Microsoft 365, Azure, Microsoft Teams en Windows Virtual Desktop. Diensten waar Microsoft samen met partners de komende tijd de nadruk op wil leggen.

En uiteraard houden we bij True deze diensten ook nauwlettend in de gaten.

Nieuws

Naast het informeren en vermaken van partners is Inspire ook altijd een moment waarop Microsoft nieuws deelt over hun producten en diensten.

Het viel op dat de nieuwtjes een stuk kleiner waren dan bijvoorbeeld Microsoft Build eerder dit jaar, maar desondanks toch een aantal interessante onthullingen.

Microsoft 365

Microsoft Lists

Microsoft Lists is Microsoft’s versie voor een to-do applicatie. Met Lists kunnen gebruikers taken met elkaar delen en op afstand aan hetzelfde project werken.

Lists werd tijdens Build bekendgemaakt, maar tijdens Microsoft Inspire 2020 werd er nog wat extra informatie gedeeld. Zo word de app als het goed is deze week uitgerold. In augustus 2020 zal Lists ook kunnen integreren met Microsoft Teams. Een mobiele applicatie volgt later dit jaar.

Lists zal integreren met de rest van de Microsoft 365 stack. Zo kunnen onderdelen van de app getoond worden in SharePoint. Ook kan de applicatie gebruikt worden in het Power Apps platform, Microsoft’s low-code platform voor het ontwikkelen van bedrijfsapplicaties.

Video: Microsoft Lists

Meer informatie

Printen-as-a-Service

Je zou denken dat we allemaal een stuk minder printen nu we vaker vanuit huis werken. En toch lanceert Microsoft software voor ‘printing-as-a-service’. De software draagt de naam ‘Universal Print’ en maakt het mogelijk om veilig op afstand te kunnen printen.

Volgens Microsoft zijn alle grote printerfabrikanten op dit moment hard aan het werk om Universal Print aan de praat te krijgen op hun printmachines. Verwacht wordt dat deze dienst binnenkort beschikbaar is. En dat deze uiteraard naadloos integreert met de Microsoft 365 stack.

De dienst is al beschikbaar in publieke preview.

Nieuw Yammer ontwerp

Yammer (het bestaat nog steeds) zal een nieuw ontwerp krijgen voor zowel de web- als de mobiele interface. Het nieuwe Yammer ontwerp zal onder andere gebruikmaken van het Fluent framework. Fluent is een soort real-time Office-blok die je ook in je mail kunt plakken. Met Fluid kun je bijvoorbeeld teksten, tabellen, agenda’s en actielijsten in een Fluid component zetten. Dingen die straks dus ook integreren met Yammer.

Naast het nieuwe ontwerp zal Yammer ook nieuwe functies krijgen. Denk aan toegang voor externe gasten in communities. Ook zullen er allerlie nieuwe functies komen waardoor Yammer beter integreert met Microspoft Teams, Outlook, SharePoint en Microsoft 365.

Microsoft 365 admins kunnen het nieuwe ontwerp al activeren via het Yammer adminpaneel.

Meer informatie

Power BI persoonlijke app

Power BI zal een stuk verder integreren binnen Microsoft Teams. Met een persoonlijke variant van de applicatie wordt het mogelijk om datavisualisaties van de apps die gebruikt te bundelen. Deze data is dan direct beschikbaar vanuit Teams. Handig, als je daar toch al veel bent en af en toe je statisitieken in de gaten moet houden.

Double Key Encryption

Compliance en security is een belangrijk onderdeel binnen alle Microsoft 365 diensten. Sommige organisaties hebben te maken met aanvullende richtlijnen omdat zij bijvoorbeeld met vertrouwelijke (persoons)gegevens werken, of informatie zoals intellectueel eigendom.

Om die reden lanceert Microsoft de dienst Double Key Encryption. Deze dienst beschermt data niet met één sleutel, maar met twee sleutels. Eén van de sleutels is in het beheer van de organisatie in kwestie, de andere wordt veilig opgeslagen in Microsoft Azure. Om toegang te krijgen tot de data zijn allebei de sleutels nodig. Omdat altijd de twee sleutels nodig zijn, is dit een extra garantie dat ook niemand via Microsoft bij de gegevens kan.

Meer informatie


samenwerken met een alles-in-een-werkplek

Frictieloos samenwerken in een alles-in-één Managed Workspace. True brengt alle onderdelen samen tot een beheersbare werkplek voor iedereen in uw organisatie.


True Ligan
Managed hosting sinds 2000