true-tickid-incheck-beacon

Nieuwe technologie helpt events met crowdcontrol

Amsterdam is deze dagen het epicentrum van de dancewereld. Met meer dan 300.000 bezoekers en 5.000 muziekprofessionals, waaronder 2.000 dj’s van over de wereld, zijn alle ogen op onze hoofdstad gericht. In de afgelopen jaren is het Amsterdam Dance Event uitgegroeid tot een van de populairste dance-events wereldwijd. ADE is met haar omvang dan ook uitermate geschikt om middels slimme technologie bezoekers nog efficiënter te bedienen.

Internet of Things op Amsterdam Dance Event

Dit jaar start ADE met revolutionaire technologie: ADE Playground cards en wristbands die gebruikmaken van zogenaamde RFID-technologie. RFID is een technologie die het mogelijk maakt om bijvoorbeeld producten en personen op afstand uniek te identificeren. Op 27 festivallocaties in de stad staan incheck-beacons waar kan worden ingecheckt met een card of wristband. Zowel de bezoeker als ook de organisatie van een van de aangesloten events van ADE plukken hier de vruchten van. Zo wordt de snelheid om bezoekerstromen bij de entree te managen verbeterd, waarmee wachtrijen verkort worden. De organisatie van een event krijgt inzicht in het verloop en de bezettingsgraad van het evenement, waardoor het festivalaanbod nog beter kan worden afgestemd op de bezoeker.

Realtime bezoekersdata via Beacons

Tijdens het Amsterdam Dance Event zijn er 5000 ADE Playground Cards en 5000 wristbands beschikbaar. Uit al die cards en wristbands die worden gebruikt bij de incheck-beacons worden veel gegevens verzameld. De data die hieruit wordt gegenereerd, wordt anoniem verwerkt op een speciaal daarvoor ontwikkeld platform. Zo kan de organisatie in een oogopslag zien welke locaties worden bezocht, zowel live als in het verleden. TickID Group is verantwoordelijk voor deze technologie gericht op evenementen en heeft in samenwerking met Alpha Media Lab het online platform ontwikkeld. Omdat de verwerking van de data zo goed mogelijk moet worden gedaan en continuïteit en functionaliteit een ‘must’ is, is TickID Group een samenwerking aangegaan met managed hostingprovider True.

Technologische toepassingen zijn eindeloos

TickID Group is volop bezig om de technologie verder te ontwikkelen, daardoor worden de mogelijkheden van de RFID-technologie steeds omvangrijker. Al eerder hebben we genoemd dat door de techniek de snelheid bij de entree van een event enorm worden vergoot, waardoor de kans op wachtrijen flink wordt verminderd. Een andere mogelijkheid van deze technologie is dat een bezoeker van een event aan zijn RFID-token bijvoorbeeld een e-ticket kan koppelen of er geld op kan zetten, zodat er cashless kan worden betaald. Een stap verder is om er een profiel aan te koppelen, zodat een bezoeker zijn e-tickets zelf beheert, (vooraf) opwaardeert en gedane betalingen kan inzien.

Nieuwe technieken veranderen manier van organiseren

Het totaalconcept van TickID Group biedt organisaties van evenementen inzicht in de handelingen van (anonieme) bezoekers. Door deze inzichten krijgt een organisatie de mogelijkheid om tijdig bij te sturen, maar ook om achteraf verbeteringen te treffen voor volgende edities van het event. Een andere bijkomstigheid is dat je een positieve band opbouwt met je bezoekers. Zo is het bijvoorbeeld interessant om frequente bezoekers te belonen voor hun loyaliteit door early bird-acties met e-tickets of extra tegoed op hun eerste opwaardering.

De koppeling tussen offline en online

Jannes van der Heide, directeur TickID Group zegt: “Het koppelen van offline en online gebruik van deze contactloze techniek maakt dit product zo bijzonder. Door de samenwerking met True zijn we ervan verzekerd dat de data vanuit de beacons op het platform goed wordt verwerkt. True staat tijdens het ADE 24/7 voor ons klaar om ervoor te zorgen dat de technologie functioneel blijft.”

true-tickid-incheck-beacon
Sjors van Santen
Deel dit artikel via sociale media:

News - 17.08.2016

Op donderdagmiddag 29 september 2016 organiseert digitale werkplekkenspecialist True workspace op het kantoor in Amsterdam Zuidoost een tweede partnerdag met interessante sprekers en workshops. De partnerdag van True workspace richt zich op ICT-dienstverleners die online werkplekken inrichten bij hun klanten. Thema’s die tijdens deze middag de revue zullen passeren zijn de Internet of Things (IoT), Mobile Device Management (MDM) […]

News - 01.05.2020

Wie werken er eigenlijk voor True? Elke eerste vrijdag van de maand stellen we 16 vragen aan een van onze medewerkers. Wat is je naam en wat doe je binnen True? Hi, mijn naam is Thomas. Ik ben teamcoördinator van het Digital Agencies (Partners) team bij Operations Webspace. Daarnaast ben ik veel bezig met de […]

News - 07.04.2020

True heeft de eerste plek behaald in de Emerce 100 in de categorie shared & managed hosting. Een resultaat van jarenlang hard en gemotiveerd werken aan de beste managed hostingdiensten van Nederland! Afgelopen jaren noteerde True driemaal de toppositie, één keer werden we tweede en een keer derde. “True, Argeweb en Hipex blijven aanvoerder van de lijst met 5,5 […]

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Vraag offerte aan

Vul onderstaand formulier in. True neemt zo snel mogelijk contact met u op.