Windows Virtual Desktop officieel gelanceerd

Windows Virtual Desktop officieel gelanceerd
Windows Virtual Desktop officieel gelanceerd
Home / Blog & Nieuws / Workspace / Windows Virtual Desktop officieel gelanceerd

Onlangs kondigde Microsoft de officiële lancering van Windows Virtual Desktop aan. Deze op Azure gebaseerde dienst voor het virtualiseren van desktops en enterprise apps is al enige tijd bekendgemaakt en er circuleerde verschillende beta’s rond, maar nu is de dienst daadwerkelijk beschikbaar voor het grote publiek.

In plaats van een langzame uitrol is ervoor gekozen om de dienst in één keer globaal uit te rollen. De dienst is dus per heden ook beschikbaar in Nederland.

Bekijk onze Managed Windows Virtual Desktop dienst

Wat kunnen bedrijven met Windows Virtual Desktop?

Windows Virtual Desktop kun je het best zien als een omgeving voor het implementeren en opschalen van gevirtualiseerde desktops en apps vanuit Azure, de publieke cloud van Microsoft.

Met de dienst is een Windows 10 besturingssysteem vanuit Azure te runnen op een lokaal apparaat zoals een laptop, tablet, thin cliënt of een ‘gewone’ pc. De dienst is beschikbaar op Windows-apparaten, maar ook op Android, Mac, iOS en zelfs HTML5.

Ook biedt Windows Virtual Desktop de mogelijkheid om legacy en lokaal geïnstalleerd enterprise-applicaties onder te brengen in virtuele omgeving via een Remote Desktop Services (RDS). Kort gezegd betekent dit dat je applicaties voor de gebruiker vanuit één gevirtualiseerde desktopomgeving kunt aanbieden.

Lees ook: Alles wat je moet weten over Windows Virtual Desktop

Meer voordelen Windows Virtual Desktop

Omdat de desktop vanuit de Microsoft-cloud werkt heeft het ook andere voordelen.

Alles vanuit het Azure-portaal

Een van de voordelen is dat Windows 10, Windows 7 en Windows Server desktops en apps vanuit één Azure-portaal beheerd kunnen worden. Is er een nieuwe desktop-omgeving voor een nieuwe medewerker nodig die ook bepaalde applicaties nodig heeft? Dan is dat via één portaal snel te realiseren.

Office 365 ProPlus

Daarnaast is Windows Virtual Desktop ook goed te koppelen met Office365 ProPlus. Deze variant van Office 365 zit onder andere inbegrepen bij Microsoft 365, een pakket wat bestaat uit een Windows 10 licentie en Enterprise Mobility & Security. In combinatie hiermee hebben organisaties een goede basis voor een moderne werkomgeving, waar allerlei maatregelen van te voren zijn in te regelen zonder dat de gebruiker daar last van heeft tijdens het opstarten van zijn apparaat. Lees daarover ook ons blog over Windows Autopilot.

Windows 7 security-updates

Een abonnement op Windows Virtual Desktop bevat ook een gratis versie van de Windows 7 Extended Security Updates (ESU) tot januari 2023.Omdat Windows 7 bijna end-of-life is (14 januari 2020) biedt Windows Virtual Desktop daarmee een tussenweg voor bedrijven die nog niet volledig de stap kunnen of willen zetten naar het modernere Windows 10.

Lees daarover ook ons blog over het einde van ondersteuning op Windows 7.

Video: Windows Virtual Desktop

True Ligan
Managed hosting sinds 2000
Terug

Offerte

Windows Virtual Desktop officieel gelanceerdWindows Virtual Desktop officieel gelanceerd
Terug

  Vul onderstaand formulier in voor het aanvragen van een offerte. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Terug

  Contact

  Windows Virtual Desktop officieel gelanceerdWindows Virtual Desktop officieel gelanceerd
  Terug

   Vul onderstaand formulier in om direct met True in contact te komen.


   Door dit formulier in te vullen ga je automatisch akkoord met onze privacy- en cookieverklaring.