Citrix Summit 2020

Citrix Summit 2020 – Citrix organiseert deze week in Orlando zijn jaarlijkse kick-off event voor partners en eigen medewerkers: Citrix Summit 2020. Het evenement van dit jaar draait helemaal om het bouwen van een beter platform voor klanten en om de toekomst van werk. Partners, sponsors en Citrix-experts delen in het Walt Disney World Swan en Dolphin Resort hun kennis, leggen nieuwe contacten en plannen de acties en doelstellingen voor het komende jaar. Hans de Vlieger, Director of Business Development bij True Workspace, is erbij. Vandaag zijn verslag.

Dag 1 Citrix Summit

Citrix Summit 2020 opening

Citrix Summit 2020 dag 1 stond in het teken van het grote geheel. Citrix President en CEO David Henshall presenteerde de visie en prioriteiten voor Citrix in 2020.

Daarna schetste Mark Ferrer, Executive VP en Chief Revenue Officer vervolgens de 2020 verkoopprioriteiten die de katalysator zullen zijn om in klantgesprekken de nieuwe Citrix-veranderingen te kunnen duiden.

Andrea Canavan, VP van Global Sales Enablement, sprak over hoe Citrix transformatieve oplossingen aandrijft en hoe onze klanten op deze reis met ons kunnen meegaan.

Citrix Managed Desktop

Een belangrijke invulling om de productiviteit te kunnen invullen is Citrix Managed Desktops. Deze dienst is een samenwerking met Microsoft om samen een kostenefficiënte manier van werken vanuit Microsoft Azure cloud te kunnen garanderen.

Citrix Managed Desktop is feite een Windows 10 moderne werkplek die vanuit Azure wordt geserveerd naar eindgebruikers. Deze sessies waren erg druk bezocht.

Video: Wat is Citrix Managed Desktop?

Veel aandacht voor Citrix Workspace

Uiteraard was er ook ook volop aandacht voor de intelligente werkplek die vorig jaar als werd aangekondigd als de Citrix Workspace app.

De uitdaging die met deze de intelligente werkplek wordt opgelost is de enorme groei van applicaties en informatie die medewerkers nu tot hun beschikking hebben.

Die groeiende hoeveelheid informatie en applicaties is niet alleen positief. Diverse studies wijzen uit dat een medewerker gemiddeld 20% van de werktijd kwijt is aan het zoeken van de juiste informatie. Denk aan documenten, een groep van documenten maar ook specifieke acties binnen applicaties.

Op basis van workflows en acties garandeert Citrix Workspace dat gebruikers veel efficiënter gaan werken en daardoor productiever zullen zijn.

Lees ook: Wat is Citrix Workspace? en Wat de Citrix Workspace intelligent maakt

Video: Dit is de intelligente Citrix Workspace

Verder op het programma

Op de volgende dagen staat er talloze sessies op het programma waarbij we dieper op de visie zullen ingaan, met live demonstraties van de oplossingen uitleg welke waarde deze voor businessproblemen van onze klanten zal hebben. Welke inzichten daaruit worden gehaald lees je in het volgende artikel.

Dag 2

Op Dag 2 van Citrix Summit 2020 lag de focus focus op innovatie en inspiratie, met onder andere een geweldige keynote van PJ Hough, Executive Vice President en Chief Product Officer voor Citrix.

PJ presenteerde de visie van Citrix en de manieren hoe werk binnen organisaties wordt gedaan. In demonstraties legde hij het verband tussen de innovatie van morgen en de uitdagingen van de klant vandaag.

In deze demo’s liet hij zien hoe Citrix de moderne werknemers, niet alleen de millennials, maar ook de generatie erna, zal ondersteunen op basis van slimme en intelligente combinaties van netwerken voor iedere gewenste cloudoplossing. Denk aan werkplekken die zich aanpassen aan de rol van de gebruiker, zelfs op basis van locatie en moment van de dag en analyse voor security en performance.

Citrix en Microsoft

PJ had ook Brad Anderson van Microsoft uitgenodigd om samen door de belangrijkste uitdagingen van organisaties bij de implementatie van moderne werkplekken te bespreken.

Citrix en Microsoft zijn al jarenlang partners en werken zeer nauw samen om de producten op elkaar af te stemmen en zo een betere gebruikservaring te geven. Denk daarbij aan de integratie van Microsoft Teams en Citrix Workspace.

Lees ook: 'Wat is Microsoft Teams?'

Video: Microsoft Teams in een Citrix-omgeving

Focus op gebruikerservaringen

Het is duidelijk dat de gebruikservaring een duidelijk concurrentievoordeel is, aangezien het tekort aan talenten een uitdaging blijft voor bedrijven overal ter wereld.

Donna Kimmel, EVP en Chief People Officer, besprak de steeds belangrijkere rol die CHRO’s / CPO’s spelen in een bedrijf – organisaties die zich op hun mensen richten, hebben beter resultaten dan zij die dat niet doen.

En ten slotte, Carey Lohrenz, de eerste vrouwelijke F-14 Tomcat Fighter Pilot bij de Amerikaanse marine, kwam op het podium om te praten over wat er nodig is om te winnen in een van de hoogst denkbare extreme omstandigheden: in de cockpit bij Mach 2.

Hans de Vlieger
Manager Workspace Solutions
Categorie: Workspace

schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste blogs van True elke twee weken in je mail

Cloud - 30.03.2021

Azure Stack HCI: met deze kennis kan jij aan de slag. Hyperconverged infrastructuur is een onderwerp dat al langer veel aandacht krijgt. Ook Microsoft speelt hierop in en biedt onder meer Azure Stack HCI aan. In dit blog lees je wat Azure Stack HCI is, welke voordelen het biedt en hoe jij hiermee aan de […]

Cloud - 25.09.2020

Net zoals alle andere Microsoft-evenementen was Microsoft Ignite 2020 dit jaar volledig digitaal. Ignite staat jaarlijks in het teken van ontwikkelingen die relevant zijn voor het partnernetwerk van de techgigant uit Redmond. Met talloze nieuwtjes was zelfs de digitale versie een geslaagde editie. We beschrijven een paar van de interessantste ontwikkelingen voor je in deze […]

Citrix - 15.07.2020

Een van de langste strategische partnerships binnen de IT-wereld is verder verstevigd. Microsoft en Citrix verklaarden onlangs in een persbericht dat zij nog vaker en dieper samen zullen werken. Er komt onder andere een gezamenlijke roadmap. Aanleiding voor de verdere samenwerking is met name te danken aan de versnelling die COVID-19 bracht. Citrix en Microsoft […]

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Schrijf u in voor de nieuwsbrief