Case: Johan Cruyff Foundation

Altijd en overal kunnen werken met een digitale werkplek in de browser

Let op! Per 1 juni is True Workspace onderdeel van Pink Elephant. Informatie over workspace-evenementen vindt je voortaan op de website van Pink Elephant.

Case: Johan Cruyff Foundation

Altijd en overal toegang op ieder device via een digitale werkplek in de browser. Real-time samenwerken in dezelfde documenten. Eenvoudiger communiceren met collega’s in het buitenland. Dat is met een moderne digitale werkplek op basis van de Office 365 suite mogelijk geworden voor de Johan Cruyff Foundation.

Creating Spaces

De Johan Cruyff Foundation werd in 1997 opgericht door Johan Cruijff met als missie om ieder kind – ook kinderen met een beperking – de mogelijkheid te geven om te sporten. In 2018 is deze missie bestempeld tot Creating Spaces. Ieder kind moet de ruimte krijgen om zichzelf te ontwikkelen door middel van sport en spel.

Een bekend initiatief van de stichting zijn de Cruyff Courts: veilige speelvelden waar kinderen met respect voor elkaar samen kunnen sporten. Regelmatig organiseert de stichting sportwedstrijden bij een Cruyff Court, zoals het NK Cruyff Courts, een nationaal voetbalkampioenschap voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar die op Cruyff Courts in heel Nederland strijden om uiteindelijk in de landelijke finale te spelen voor de eretitel.

Naast de Cruyff Courts organiseert de stichting fondsenwervende evenementen (14K Run, Koken met een doel, Cruyff Foundation Cup), zet de Cruyff Foundation zich in voor buitenspeeltijd op schoolpleinen (met Schoolplein14) en zet het zich sterk in voor gehandicaptensport. Zo maakt de stichting bijvoorbeeld speciale sportrolstoelen beschikbaar en werken ze samen met sportbonden om sporten voor kinderen met een beperking toegankelijker te maken.

Internationale groei

Naast een vestiging in Nederland is de Cruyff Foundation ook actief in Spanje en groeit het aantal Cruyff Courts wereldwijd. Deze internationale groei wordt gerealiseerd door een kleine groep mensen, waardoor efficiënt en effectief werken van essentieel belang is. Technologie speelt hier een belangrijke rol in.

Waar ook ter wereld kunnen werken, laagdrempelig bestanden kunnen delen, eenvoudig communiceren met collega’s in Spanje en samenwerken in dezelfde belangrijke documenten zijn voor de Cruyff Foundation belangrijke punten om werk gedaan te krijgen. Omdat de stichting met de oudere digitale werkomgeving tegen beperkingen aanliep – het was bijvoorbeeld niet mogelijk om thuis of onderweg te werken – werd er gezocht naar een moderne, digitale werkplek.

Digitale werkplek in de browser

Een belangrijke voorwaarde was dat de nieuwe digitale werkplek beschikbaar was op meerdere apparaten (smartphones, laptops), dat bestanden makkelijk uitgewisseld kunnen worden en dat communicatie tussen verschillende vestigingen mogelijk is.

Gekozen werd voor een digitale werkplek in de browser op basis van de Office 365 suite. Deze werkplek is een gepersonaliseerde werkplek waar gebruikers gemakkelijk via elk device in kunnen loggen en direct toegang hebben tot de Microsoft Office-applicaties die ze dagelijks gebruiken.

Naast toegang tot de applicaties dient de digitale werkplek als sociaal intranet: medewerkers kunnen eenvoudig bestanden vinden en content delen zoals foto’s en statusupdates. Medewerkers hoeven slechts één keer in te loggen met een gebruikersnaam en wachtwoord. Hierdoor hoeven medewerkers niet meer voor elke applicatie een wachtwoord en gebruikersnaam te onthouden.

“Als je een voetbalwedstrijd speelt wil je dat de scheids niet opvalt. Een mooie metafoor hoe digitale systemen moeten werken. Met True is dit nu mogelijk.”

Niels Meijer, Johan Cruyff Foundation

Johan Cruyff Foundation in cijfers

  • 200.000 kinderen mét en zonder beperking wekelijks in beweging
  • 100.000 kinderen maken dagelijks gebruik van Schoolplein14
  • 6.800 kinderen dagelijks actief op de Cruyff Courts
  • 460 scholen hebben een Schoolplein14
  • Schoolplein14 is actief in 3 landen

Videocase

Klantcase digitale werkplek beheer

Brede samenwerking voor implementatie

De implementatie is gedaan door True en Breinwave. Beide bedrijven opereren onder de Broad Horizon vleugel, een van de grootste aanbieders van IT- en cloudoplossingen voor middelgrote bedrijven binnen de Benelux.

True heeft de Office 365 licenties en het dashboard van de digitale werkplek geleverd en daarnaast de technische implementatie gerealiseerd. Zo heeft True alle medewerkers voorzien van de Single Sign-On mogelijkheid, is de Office 365 tenant ingericht en zijn de gebruikerscredentials geconfigureerd binnen de Azure Active Directories.

Om devices veilig en compliant te houden is de Enterprise Mobility Suite van Microsoft geïmplementeerd, wat inhoudt dat de medewerkers van de Johan Cruyff Foundation de digitale werkplek ook veilig via hun mobiele devices kunnen benaderen. Daarnaast heeft True de in-house ontwikkelde User Provisioning-tool geleverd. Met deze in de browser te gebruiken app is de Johan Cruyff Foundation zelf in staat nieuwe gebruikers voorzien van de juiste Office 365 licenties en toegangsrechten. Ook heeft True een financieel systeem (Exact Globe) ondergebracht binnen een private cloud en deze gekoppeld aan de digitale werkplek.

Waar True vooral de technische implementatie op zich heeft genomen, heeft zusterbedrijf Breinwave de functionele implementatie gerealiseerd. Op basis van persona-onderzoek heeft Breinwave onderzocht waar de Johan Cruyff Foundation medewerkers behoefte aan hadden in het persoonlijke dashboard. Op basis van de wensen zijn de benodigde applicaties beschikbaar gesteld per gebruiker. Vervolgens zijn medewerkers getraind hoe zij de digitale werkplek zo efficiënt mogelijk kunnen gebruiken.

Centrale plek voor alle communicatie

Dankzij de samenwerking tussen de twee Broad Horizon bedrijven beschikt de Johan Cruyff Foundation over een moderne digitale werkplek waarmee medewerkers waar dan ook ter wereld kunnen communiceren en samenwerken. Dankzij applicaties zoals Microsoft Teams en Word Online kunnen medewerkers tegelijkertijd samenwerken in documenten. Via het portal is de nieuwste informatie van de organisatie beschikbaar en is content makkelijk te delen. Zo kan een klein team efficiënt en effectief samen blijven werken, en ruimte creëren voor het organiseren van sportevenementen voor kinderen.

Geleverde diensten

Neem contact op met True

Bel 0800 - BEL TRUE of laat ons contact opnemen met u.
Vertel over uw uitdagingen en verstuur ons een e-mail.
Stel uw vraag direct aan een van onze specialisten via de chat.