MariaDB database hosting

De beste configuratie voor uw MariaDB database

MariaDB is een populaire opensource database management system en is ontstaan als afsplitsing (fork) van MySQL. MariaDB staat voor flexibiliteit, prestaties, betrouwbaarheid, snelheid, schaalbaarheid en gebruikersgemak. Met managed hosting van True bent u verzekerd van optimale performance van uw MariaDB database.

Optimale prestaties

Onze engineers hebben best-practice configuraties ontwikkeld die ervoor zorgen dat uw MariaDB optimaal presteert.

Maatwerk is standaard

True helpt bij het optimaliseren van de indexes voor de meest voorkomende queries. We gaan voor u na waar queries te vermijden zijn via caching.

Actieve monitoring

We monitoren 24/7 de prestaties van uw MariaDB database, zodat u en wij via statistieken inzicht krijgen in het effect van aanpassingen.

De juiste ondersteuning voor MariaDB hosting

De performance van uw webapplicatie valt en staat met de prestaties van uw database(s). True gaat verder dan een standaard installatie. Wij configureren de MariaDB server optimaal voor uw toepassing. We leveren standaard maatwerk en zorgen doorlopend voor optimalisatie.

Waar True u mee helpt

True heeft ruime ervaring met de grootste web en werk omgevingen van Nederland die dagelijks of juist onverwachts te maken krijgen met plotselinge capaciteitsverhogingen of digitale aanvallen. Onze managed hosting, managed cloud en security diensten helpen u om de beste prestaties uit uw cloudplatform te halen.

Load
Balancing

Onze loadbalancers zijn voor maximale efficiëntie en gericht op schaalbaarheid. Inkomend webverkeer wordt op de meest slimme manier over uw platform gedistribueerd, zodat er optimale verdeling ontstaat en we de continuïteit van data en applicaties kunnen waarborgen.

Database
clustering

Database clusters zijn flexibel, schaalbaar, redundant en op maat gesneden en zo ontworpen dat u nooit tegen limieten aanloopt. De database enineers van True zijn expert op het gebied van database clustering. We helpen u met het inregelen hiervan, zodat u zo min mogelijk wijzigingen in applicaties hoeft door te voeren.

Capaciteits
management

Onze experts monitoren digitale omgevingen proactief op capaciteit. Indien capaciteitsplafonds bijna worden bereikt, wordt er snel geschakeld met uw experts zodat de continuïteit van uw MariaDB server gewaarborgd wordt.

Backup & Disaster Recovery

Door gebruik van geavanceerde software hebben back-ups minimale impact op de systeemprestaties en wordt de back-up op efficiënte wijze bewaard op blokniveau. Doordat de data op disk wordt opgeslagen, zijn herstelacties snel op te starten. Zo heeft u de zekerheid dat bedrijfskritische data altijd beschikbaar is.

Download gratis ons E-Book: Azure tips tools en tricks voor developers

EBOOK over Microsoft Azure: tips, tools en tricks voor developers

Er zijn vele aspecten om rekening mee te houden bij de keuze van een cloudplatform. In ons e-book vindt u een handig overzicht met factoren om rekening mee te houden wanneer u kiest voor de cloud van Microsoft Azure

Vraag direct een offerte aan voor MariaDB hosting:

Stel in onderstaand formulier uw vragen over MariaDB hosting aan onze hostingexperts. We vragen u zo specifiek mogelijk te zijn over uw huidige situatie. Denk aan hoeveel webservers u nu gebruikt en het aantal nieuwe resources dat u verwacht nodig te hebben.

  MariaDB hosting door True:

  MariaDB hosting door Database Specialisten van True
  • 24/7 monitoring van de beschikbaarheid en prestaties van uw MariaDB database server;
  • True helpt bij het optimaliseren van de indexes voor de meest voorkomende queries. We gaan voor u na waar queries te vermijden zijn via caching.
  • We zoeken naar de optimale performance, door database-taken via een replicatie uit te voeren.
  • De specialisten van True tweaken de standaardinstellingen van de database zodanig dat de database steeds het beste aansluit op de behoeften van het moment.
  • True is transparant. Via TrueCare kunt u de performance van uw MariaDB-configuratie real time volgen.
  • Nederlandstalige specialistische supportdesk voor optimale communicatie;

  MariaDB eigenschappen

  Volledig open-source

  In tegenstelling tot broertje MySQL is MariaDB volledig open-source. De GPL-licentie is daar het bewijs voor.

  Sterke community

  MariaDB bevat meer dan 186.000 commits, meer dan 370 aftakkingen en meer dan 200 inzenders. MariaDB Captains, moderators in de community, houden scherp toezicht op de ontwikkelingen.

  Industriestandaard

  Veel grote Linux-besturingssystemen leveren sinds de oprichting MariaDB als RDBMS-standaard mee in hun systemen. MariaDB wordt gebruikt door bedrijven als Google, Deutsche Bank en de Nasdaq.

  Uitstekende prestaties

  In veel gevallen is MariaDB een van de bestpresterende relationele databasemanagementsystemen.

  Veelgestelde vragen over MariaDB

  Wat is MariaDB?

  MariaDB is een Relationeel Database Management Systeem, ook wel RDMS. Het is vaak standaard al geïnstalleerd binnen grote Linux-besturingssystemen zoals Debian en of versies van Red Hat. De naam ‘Maria’ komt van de dochter van de oprichter van MariaDB.

  Wat is het verschil tussen MariaDB en MySQL?

  MariaDB ontstond als afsplitsing van MySQL 5.1.38 om zo het open-source karakter van MariaDB te beschermen. MySQL werd namelijk eerst overgenomen door Sun, en later door Oracle. Omdat Oracle ook een eigen database systeem had werd aanvankelijk gedacht dat het de ondergang van MySQL zou zijn. Die zorgen bleken later overigens onterecht, omdat Oracle nog altijd werkt aan nieuwe functies voor MySQL.

  Door afsplitsing kon de verdere ontwikkeling veilig worden gesteld. Daarom werd MariaDB bedacht als ‘full binary replacement’, een systeem waarmee MySQL een op een overgenomen kon worden. Veel van de termen en concepten in MySQL zijn bijvoorbeeld rechtstreeks overgenomen om compatibel te blijven. Ook patches en bugrepaties worden uitgewisseld.

  Toch zijn er wel wat verschillen. Zo heeft MariaDB en volledige GPL-licentie, een indicatie dat MariaDB gratis en open-source blijft. MySQL heeft een dubbele licentie, waaronder de MySQL Enterprise licentie. In die licentie zitten patenten die niet open-source zijn, maar die bijvoorbeeld in te zetten zijn voor uitgebreide, complexe bedrijfsapplicaties.

  MariaDB Server 10.2: The Complete Guide

  mariadb complete guide
  Terug

  Offerte

  MariaDBMariaDB
  Terug

   Vul onderstaand formulier in voor het aanvragen van een offerte. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.